Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Ιουλίου 16, 2016

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ POLITICO ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

                 Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΕς ΑΠΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Δεκάδες αναλύσεις έχουν ακουστεί από το πρωί σχετικά με το πραξικόπημα στη Τουρκία, ενώ η αλήθεια είναι ότι σε όλους μας λίγο ή πολύ στην άκρη του μυαλού μας υπάρχει και η πιθανότητα να είναι στημένη από τον ίδιο τον Ερντογάν αυτή η ιστορία. Άλλοι δημοσιοποιούμε αυτή τη σκέψη και άλλοι όχι. Ακόμη και γνωστοί, έγκριτοι δημοσιογράφοι δεν μπορούν, σαφώς χωρίς αποδείξεις να γράψουν κάτι τέτοιο, αλλά στις αναλύσεις τους τονίζουν πόσο κερδισμένος βγαίνει από αυτό το γεγονός ο Τούρκος πρόεδρος.
Υπάρχει, όμως και ένας δημοσιογράφος του Politico, ο Ryan Heath, ο οποίος αναφερόμενος σε πηγές του από την Τουρκία τονίζει ότι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος δε βρίσκεται κανένας άλλος παρά ο ίδιος ο Ερντογάν.
Σε ένα tweet του αναφέρεται λοιπόν σε μία τουρκική πηγή του, γράφοντας: «Η τουρκική πηγή μου λέει ότι η όλη κατάσταση μοιάζει περισσότερο με θέατρο παρά με πραξικόπημα».
Στη συνέχεια παραθέτει μέσω κειμένου την άποψη της εν λόγω πηγής, σύμφωνα πάντα με την οποία το «πραξικόπημα ήταν ψεύτικο» και στόχος του ήταν να βοηθήσει «ένα ψεύτικο πολεμιστή της δημοκρατίας».
Η πηγή αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε πρόωρες εκλογές στις οποίες θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μία μεγάλη πλειοψηφία. Και αυτό πιθανώς θα εγγυηθεί ακόμα 10-15 χρόνια απολυταρχικής, εκλεγμένης δικτατορίας. Πιθανώς θα δούμε μία αλλαγή του συντάγματος προς το χειρότερο, όπου ο κοσμικισμός θα χαθεί και τα Ισλαμικά ιδεώδη θα κυριαρχούν. Και θα δούμε μια περίοδο όπου οι τζιχαντιστές και οι ισλαμιστές είναι το πιθανότερο ότι θα κυριαρχήσουν. Αυτή, κατά τη γνώμη μου είναι η αλήθεια που ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί. Αλλά πολλοί άνθρωποι το ξέρουν. Υπάρχει τώρα το hashtag #TheatreNotCoup!».
ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου