Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2018

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΑΦΡΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Η Τουρκία σκάβει τάφρο 4,5 χλμ για πόλεμο αρμάτων στον Έβρο - Κεντρική Εικόνα
Μία ειδική τάφρο 4,5 χιλιόμετρα περίπου στο σημείο όπου συνελήφθησαν οι Ελληνες στρατιωτικοί, στο προγεφύρωμα του Κάραγατς στην περιοχή των Καστανιών στον Εβρο, κατασκευάζει η Τουρκία, προκειμένου να εμποδίσει πιθανή προέλαση ελληνικών δυνάμεων ανατολικά.
Το κανάλι-τάφρος Canal Edirne (Κανάλι της Αδριανούπολης), όπως είναι η επίσημη ονομασία του, έχει συνολικό μήκος 7.800 μ., πλάτος 60 μ. και βάθος 3 μ. Χαράχτηκε δυτικά του σημερινού οικισμού Κάραγατς, που αποτελεί προάστιο της Αδριανούπολης στη δυτική όχθη του Εβρου, σε έκταση που απαλλοτριώθηκε από το Δημόσιο. 
Το έργο, ανακοινώθηκε τέλος του 2015, ξεκίνησε άμεσα η κατασκευή του που ολοκληρώθηκε μέσα σε 36 μήνες και κόστισε 100 εκ. δολάρια. Επίσημα, από την Τουρκική κυβέρνηση θεωρείται αντιπλημμυρικό και εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του Εβρου και για πλημμυρικά φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια είναι έντονα. Το διάστημα αυτό ολοκληρώνονται τα τεχνικά έργα (δρόμοι, γέφυρες κ.ά.) που είναι αναγκαία για την άμεση πρόσβαση και διαπέραση της τάφρου από τουρκικές δυνάμεις, εφόσον απαιτηθεί. 
Τουρκικές αμυντικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν ότι με τη νέα τάφρο «σφραγίζεται» το μοναδικό σημείο από το οποίο ελληνικές μηχανοκίνητες δυνάμεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προγεφύρωμα στο Κάραγατς για να προελάσουν στη συνέχεια ανατολικά προς την πεδιάδα της Ανατολικής Θράκης, αφού πρώτα βέβαια καταφέρουν να διαπεράσουν τον ποταμό Εβρο. 
Από την άλλη, Τούρκοι στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν το Canal Edirne κορυφαίο οχυρωματικό έργο, με μοναδική αποστολή να αποτρέψει πιθανή εισβολή ελληνικών αρμάτων μάχης και μηχανοκίνητων δυνάμεων στην Ανατολική Θράκη σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής και προσπάθειας της Ελλάδας να δημιουργήσει «ισοδύναμο τετελεσμένο» μετά από πιθανή κατάληψη ελληνικού εδάφους από την Τουρκία. «Το ισοδύναμο τετελεσμένο προβλέπει ότι η απάντηση στην οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας θα είναι ισοδύναμη ενέργεια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 
ΠΗΓΗ: economy365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου