Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Απριλίου 08, 2019

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ-ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΕς ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Από Τετάρτη 10 Απριλίου αλλάζουν πολλά στις συμμετοχές σε εξετάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για χιλιάδες ασφαλισμένους. Συνεχίζει να υφίσταται η συμμετοχή του 15% για τους περισσότερους, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μειώνεται στο 5% και σε κάποιες άλλες μηδενίζεται.

Συγκεκριμένα, συμμετοχή 5% επί της εκάστοτε τιμής αποζημίωσης θα πληρώνουν σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους από την Τετάρτη και μετά όσοι ασφαλισμένοι λαμβάνουν επίδομα ΕΚΑΣ.

Μηδενική θα είναι, πλέον η συμμετοχή για ασφαλισμένους που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία, Δρεπανοκυτταρικήνόσο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και είναι σε θεραπεία υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν διενεργήσει μεταμόσχευση.
Ακόμη, μηδενική θα είναι η συμμετοχή και για όσους έχουν πιστοποιημένη από ΚΕΠΑ αναπηρία από 80% και πάνω και όσοι έχουν αναπηρία από 67% και άνω με ακρωτηριασμένο άκρο.
Τέλος, μηδενική θα είναι η συμμετοχή και για όσους πάσχουν από κυστική ίνωση και από σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι.

Έντονη είναι η αντίδραση για τα παραπάνω από τους εργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα, καθώς ενώ αυξάνονται οι ασθενείς με τη μηδενική συμμετοχή δεν αυξάνεται η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ απέναντί τους. 

ΠΗΓΗ: medispin,blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου