Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας από τις 7 το πρωί πραγματοποιεί το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας στα κεντρικά εργαστήρια του Ομίλου «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ» στην Λ. Κηφισίας στους Αμπελόκηπους. 
Διαμαρτύρεται στην απόφαση του Ομίλου να προχωρήσει στην αναστολή 19 υποκαταστημάτων στην Αττική, η οποία επιφέρει το καθεστώς αναστολής σύμβασης στο οποίο μπαίνουν δεκάδες εργαζόμενοι.
Ο μεγαλύτερος όμιλος διαγνωστικών στην Ελλάδα έδειξε απάνθρωπο πρόσωπο απέναντι σε εκατοντάδες εργαζόμενους τους οποίους έβαλε σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων, ενώ έκλεισε προσωρινά και 19 μονάδες. 
Το δικαίωμα που έδωσε η κυβέρνηση, αδιακρίτως ακόμη και σε εταιρίες οι οποίες παραμένουν ανοιχτές να εκμεταλευτούν τα μέτρα στήριξης το χρησιμοποίησε και η βιοϊατρική (μαζί και με άλλα διαγνωστικά) παρόλο ότι πρόκειται για έναν κερδοφόρο όμιλο ακόμη και στα 12 χρόνια της κρίσης. Ακόμη, όμως και αυτές τις μέρες που διανύουμε δεν ξέρουμε κατά πόσο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης μπορεί να δώσει σαφή στοιχεία κατά πόσο αυτές οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί ιδιαίτερα. 
Την αρχή η Βιοϊατρική την έκανε με τους υπαλλήλους που υπάγονται στις ευπαθείς ομάδες λειτουργώντας με έναν κατά κάποιο τρόπο ρατσιστικά. Πόσο μάλλον όταν επρόκειτο και για άτομα ( ορισμένοι από αυτούς) που γνώριζαν το χρόνιο πρόβλημα υγείας τους όταν τους προσέλαβαν.
Το επόμενο στάδιο ήταν να πουν σε αναστολή οι συμβάσεις εκατοντάδων υπαλλήλων των 19 μονάδων που έκλεισαν, ενώ συνέχισαν και με το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων από τις μονάδες που λειτουργούν. 
Παράλληλα το σωματείο των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία διεκδικεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό, όπως για παράδειγμα plexiglass που να τους διαχωρίζουν από τους εξεταζόμενους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου