Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016

ΤΟ ΔΝΤ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ G20 ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ

                  

Μία σημαντική αποκάλυψη έκανε σήμερα το πρωί ο Σάββας Ρομπόλης στην εκπομπή του Αnt1 που παρουσιάζει ο Γιώργος Παπαδάκης.
Ο καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου πανεπιστημίου, που έχει διατελέσει και σύμβουλος σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής στον ΟΟΣΑ και είναι και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών της ΓΣΕΕ αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της εκπομπής ότι στη συνάντηση των  G20 ( οι πιο πλούσιες χώρες του κόσμου ) το ΔΝΤ συμβούλεψε και συγχρόνως προέτρεψε τους ισχυρούς αυτού του πλανήτη να χρησιμοποιήσουν τους πρόσφυγες ως μέτρο πίεσης των εργαζομλενων των χωρών τους. Με λίγα λόγια τους είπε να ρίξουν τους πρόσφυγες στην αγορά εργασίας, να δημιουργηθεί μεγάλη προσφορά και ζήτηση και μέσα από αυτό να ρίξουν μισθούς και γενικότερα τις απαιτήσεις των εργαζομένων τους.

Έτσι για άλλη μια φορά το ΔΝΤ επιβεβαιώνει το ρόλο που παίζει σε αυτό τον πλανήτη, κάτι που έχει φανεί και στο θέμα της Ελλάδας. Μη ξεχνάμε ότι στη περίπτωση της χώρας μας οι εκθέσεις του Νομισματικού ταμείου μιλάνε για αριθμούς που δε βγαίνουν, μιλάνε για υπαγωγή της Ελλάδας στο πρόγραμμα μετά από παραποιημένα νούμερα, μιλάνε για λάθος μέτρα, αλλά παρόλα αυτά επιμένουν να ακολουθήσουμε πιστά τα λάθη τους.
Γι΄αυτό το λόγο και ο Αλεξης Τσίπρας ζητάει να φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα της Ελλάδας, αλλά οι εταίροι μας απαιτούν να μείνει ( αν και το τελευταίο διάστημα υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες  στις απόψεις Κομισιόν και ΔΝΤ για το Ελληνικό θέμα που δε ξέρουμε που θα οδηγηθούν ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου