Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016

ΤΟ ΤΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

         Αποτέλεσμα εικόνας για tei fvtografias

Φέτος, ήταν η πρώτη χρονιά του νέου συστήματος των Πανελλαδικών εξετάσεων, όπου οι μαθητές δίνουν 4 μαθήματα ( με τη δυνατότητα επιλογής και 5ου μαθήματος ώστε να δοθεί δικαίωμα για ένα ακόμη πεδίο σχολών ), ενώ στη τελική βαθμολογία δε λαμβάνονται υπ' όψιν οι βαθμολογίες των τριων τάξεων του λυκείου. 
Μέσα από αυτή τη διαδικασία και μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, δύο ήταν τα χαρακτηριστικά συμπεράσματα: 
Η πλειοψηφία των φοιτητών δήλωσε πρώτες επιλογές σχολές που βρίσκονται κοντά στο τόπο διαμονής τους, ενώ αυξήθηκε η ζήτηση κάποιων ΤΕΙ που προσφέρουν μεγαλύτερη πιθανότητα επαγγελματικής αποκατάστασης με αποτέλεσμα να ανέβουν αρκετά σε μόρια οι βάσεις τους.

Συγκεκριμένα, πρώτο στις συνολικές προτιμήσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές 2016, δηλαδή στο πόσοι από αυτούς δήλωσαν ένα τμήμα στο μηχανογραφικό τους σε οποιαδήποτε σειρά, είναι το τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Αθηνών, το οποίο δήλωσαν 15.840 υποψήφιοι.  Ακολουθεί το Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (11.475), Τεχνολόγων Γεωπόνων Θεσσαλονίκης (10.459), Ήχου και Εικόνας Κέρκυρας (10.015) και Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισας (9.894) που κλείνει την πρώτη πεντάδα. Η Ιατρική και Νομική Αθήνας ήταν τα δυο Τμήματα που συγκέντρωσαν φέτος τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών. Ακολουθούν πιο κάτω άλλα Τμήματα Αθηνών και Θεσσαλονικής όπως το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, η Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Στην Αθήνα, όπου βρίσκεται και ο μεγαλύτερος πληθυσμός της χώρας, ακόμη και οι τελευταίες σε ζήτηση (σύμφωνα με τα προηγούμενα χρόνια ) σχολές είχαν άνοδο, καθώς οι περισσότεροι φοιτητές γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να καταφέρει η οικογένεια να ανταπεξέλθει στα έξοδα φοίτησής τους στην επαρχία δήλωσαν ακόμη και σχολές που δεν τους ενδιέφεραν.
Από την άλλη, βλέπουμε μία συσπείρωση στις επαρχιακές σχολές από φοιτητές που κατοικούν στις γύρω περιοχές των σχολών αυτών, κάτι που φαίνεται και στη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζουν αρκετές από αυτές. Είναι γνωστό ότι τα προηγούμενα χρόνια φοιτητές  από την επαρχία δήλωναν σαν πρώτες επιλογές σχολές της Αθήνας, κάτι που δεν ίσχυσε σε μεγάλο βαθμό φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου