Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ" ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ 400 ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
Σε μια πολύ μεγάλη επένδυση προχωρά η εταιρεία Παπαστράτος και η μητρική της Philip Morris με στόχο να αλλάξει στο μέλλον όλο το status quo της βιομηχανίας καπνικών προϊόντων.
Όπως διαβάζουμε μέσα από το ρεπορτάζ της Νίκης Παπάζογλου στην ιστοσελίδα insider.gr, η εταιρεία θα επενδύσει 300 εκατ. ευρώ για την μετατροπή και επέκταση του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο δημιουργώντας συνάμα 400 νέες θέσεις εργασιας. Μετά την επένδυση η χώρας μας θα γίνει η τρίτη χώρα παγκοσμιως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, όπου θα παράγονται προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση, δηλαδή οι νέοι ράβδοι καπνού του IQOS.
Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, η επένδυση αφορά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη νέων γραμμών παραγωγής του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή των καπνικών προϊόντων heets για IQOS, του νέου ραγδαία αναπτυσσόμενου καπνικού προϊόντος μειωμένου κινδύνου της Παπαστράτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία αδειοδότησης για την κατασκευή των νέων παραγωγικών μονάδων έχει ήδη ξεκινήσει ενώ οι πρώτες νέες μηχανές θα τοποθετηθούν το φθινόπωρο.
Συγκεκριμένα όπως όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρπαντίδης θα κατασκευαστούν 3 νέα κτήρια τα οποία θα περιλαμβάνουν δύο νέες γραμμές παραγωγής επεξεργασίας καπνού και 10 γραμμές παραγωγής ράβδων καπνού. Η πρώτη παραγωγή των ράβδων καπνού θα ξεκινήσει σε μόλις 10 μήνες από σήμερα. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης στην Ελλάδα θα παράγονται ετησίως 20 δισ. ράβδοι καπνού ενώ σταδιακά θα σταματήσει η παραγωγή των παραδοσιακών τσιγάρων. Να διευκρινίσουμε ότι σήμερα η μονάδα παραγωγής του Ασπροπύργου φτάνει τα 12 δισ. τσιγάρα το 60% των οποίων εξάγεται στο εξωτερικό ενώ το 40% διατίθεται στην ελληνική αγορά
AdTech Ad
Πέρα από το ότι η χώρα θα συγκαταλεγεί στα ελάχιστα διεθνή κέντρα παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς, με την δημιουργία των νέων παραγωγικών μονάδες, οι οποίες θα είναι έτοιμες τον Ιανουάριο του 2018, θα ενισχυθούν σημαντικά και οι εξαγωγές.  
Στο εργοστάσιο αυτό θα δημιουργηθούν 400 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει ήδη η Παπαστράτος αλλά και στις 250 προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες αποκλειστικά για τη δραστηριότητα του IQOS.
Ζωτικής σημασίας αναμένεται να είναι η επένδυση για τις εξαγωγές αλλά και για την ελληνική καπνοκαλλιέργεια, καθώς συμβάλλει στη διασφάλιση του μέλλοντος χιλιάδων καπνοκαλλιεργητών. Όπως διευκρινίστηκε οι νέες ράβδοι καπνού περιέχουν σημαντικό ποσοστό ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου ενώ η Philip Morris International και η Παπαστράτος δευσμέτηκε να συνεχίσει να απορροφά και να εξάγει μεγάλο μέρος της ελληνικής παραγωγής καπνών.
ΠΗΓΗ:insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου