Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2017

ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ DEALS ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ-Η ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς συζητούν επιχειρηματικές συμφωνίες με ξένους κολοσσούς, αλλά η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας με την αξιολόγηση που δε λέει να κλείσει δημιουργεί προβλήματα.
Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Επένδυση", αλλά και στην ιστοσελίδα fpress.gr, η αβεβαιότητα κοστίζει στις επιχειρήσεις καθώς αποθαρρύνει τους επενδυτές και αυξάνει το κόστος χρηματοδότησης αλλά και τη διάθεσή τους να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Όσο η περίοδος αβεβαιότητας επιμηκύνεται οι επιχειρήσεις αναστέλλουν επενδυτικά σχέδια και είναι σε επιφυλακή για τα χειρότερα σενάρια. Αντίθετα αν η αβεβαιότητα φύγει και δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση, το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών θα οδηγήσει σε τελικές συμφωνίες. 
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της KPMG κ. Μάριος Κυριάκου, «Μπορεί και τώρα να βλέπουμε κάποιες συμφωνίες να κλείνουν, αλλά πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, μικρού μεγέθους ή ευκαιρίες. Οι μεγάλες συμφωνίες και οι μεγάλες εταιρείες για να αποφασίσουν να επενδύσουν θέλουν ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον και μια κυβέρνηση θετικά προσκείμενη στους επενδυτές. "
Μία από τις εταιρίες που συζητούν τέτοια deals είναι και η Βιοϊατρική.
Η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου των διαγνωστικών κέντρων, συνεχίζει να αναπτύσσεται παρά την κρίση, επενδύοντας κάθε χρόνο σε νέα διαγνωστικά πραγματοποιώντας προσλήψεις και αυξάνοντας τα μεγέθη της. Το 2016 ολοκλήρωσε επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ για 6 νέα διαγνωστικά κέντρα ενώ για φέτος σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 10 νέων σημείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εφόσον σταθεροποιηθεί το οικονομικό περιβάλλον. Όπως αναφέρει ο κ. Ευ. Σπανός Πρόεδρος της Βιοϊατρικής, «η εταιρεία έχει τραβήξει πολλές φορές το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών. Σήμερα εξετάζουμε τρεις προτάσεις εξαγοράς μεγάλου ποσοστού στην εταιρεία μας, μπορεί να είναι 49% ή ακόμη και 51% -ίσως με ανταλλαγή μετοχών- από κορυφαίους ομίλους υγείας από Γερμανία και ΗΠΑ και από ένα αγγλικό fund. Για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε απόφαση, περιμένουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αφού οι προοπτικές, η αξία και η αποτίμηση της εταιρείας θα αλλάξει ριζικά αν το οικονομικό περιβάλλον σταθεροποιηθεί και η Ελλάδα δώσει το μήνυμα ότι είναι μια χώρα με προοπτική».
Σχετικά, πάντως με τον κλάδο της υγείας, δυναμικά φαίνεται να μπαίνουν και οι Κινέζοι που συζητούν τη συμμετοχή τους σε μεγάλα νοσοκομεία, σε συνδυασμό βέβαια και με το ενδιαφέρον τους για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Κινέζοι επενδυτές βρίσκονται στη χώρα μας εδώ και κάποιους μήνες και επισκέπτονται τους χώρους στους οποίους θέλουν να επενδύσουν. Είναι γνωστό ότι για αυτούς το κόστος για αντιδραστήρια και γενικότερα μηχανήματα και προμήθειες είναι ελάχιστο και σίγουρα ο τομέας αυτός θα τους αποφέρει μεγάλα κέρδη και ειδικά αν μπορέσουν να τον συνδυάσουν και με την εξαγορά ασφαλιστικών εταιριών.
ΠΗΓΗ: fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου