Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018

ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ-ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο απο αγαλμα μεγαλου αλεξανδρου σκοπια

Η συμφωνία με τα Σκόπια αναμένεται εντός της ημέρας να ολοκληρωθεί με πολλά οφέλη και για τις δύο χώρες.
Σίγουρα μία λύση που αφήνει αρκετούς Έλληνες δυσαρεστημένους, όμως ας μην ξεχνάμε ότι τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες πιο "συντηρητικές" κυβερνήσεις η Ελλάδα είχε υποχωρήσει σε πολλά περισσότερα από το όνομα Μακεδονία κι αν οι γείτονές μας δεν ήταν απόλυτοι στις θέσεις τους θα είχαμε ήδη υπογράψει πολλά χρόνια πριν.
Σίγουρα το μεγάλο κέρδος το έχουν τα Σκόπια που ανοίγει ο δρόμος τους στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα στην Ελλάδα αναγνωρίζεται η διάθεση και η πίστη να λύσει ένα θέμα δεκάδων χρόνων. Στα οφέλη, πέρα από την σωστή θέση που κράτησε η Ελλάδα και την οποία αναγνωρίζουν όλοι παγκοσμίως ( μέχρι και ο Ιάπωνας πρόεδρος αναφέρθηκε στο θετικό αυτό γεγονός), κερδίζει επιχειρηματικά και όχι μόνο από το άνοιγμα των συνόρων από Βορρά κάτι που ενοχλεί τον Ερντογάν, ο οποίος πίεζε τον Ζάεφ να μην υπογράψει.

Εκτός αυτού μέσα στη συμφωνία υπάρχει και ο όρος οι Σκοπιανοί να μας επιστρέψουν τα αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και ότι άλλα μνημεία της εποχής του κοσμούν τα μουσεία τους. Σε περίπτωση που κρατήσουν κάποια από αυτά είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν ταμπέλα που θα γράφει ότι αυτά τα μνημεία προέρχονται από την αρχαία Ελλάδα και βρίσκονται εκεί στα πλαίσια της φιλίας των δύο χωρών.

Ακόμη, όσο αφορά τη Μακεδονική γλώσσα, αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιείται αφού ανήκει στις Σλάβικες γλώσσες και σε όλα τα λεξικά του κόσμου θα αναφέρεται ότι καμία σχέση δεν έχει με την Αρχαία Μακεδονία.

Τέλος, ας μη γελιόμαστε όλος ο κόσμος τόσα χρόνια αποκαλεί τα Σκόπια ως Μακεδονία. Όπου και αν ταξιδέψεις στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα που έρχονται τουρίστες απορούν όταν αντικρούουμε τον όρο Μακεδονία. Έτσι έχει περάσει παγκοσμίως. Τώρα, όμως θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα γιατί θα υπάρχει επίσημη ονομασία υπογεγραμμένη και από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές αλλά και από τα υπόλοιπα κράτη. To erga omnes είναι καθοριστικό γιατί θα σημάνει και την αλλαγή του συντάγματός τους. Άλλωστε η επίσημη ονομασία των Σκοπίων τόσα χρόνια ήταν ΠΓΔΜ (τα δύο τελευταία γράμματα σημαίνουν Δημοκρατία της Μακεδονίας ) για όσους έχουν θέμα με το όνομα Μακεδονία που ούτως ή άλλως υπάρχει και στη τωρινή τους ονομασία.

Όλα τα παραπάνω, ισχύουν με βάση τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή από τη συμφωνία που έχει υπάρξει ανάμεσα σε Ζάεφ και Τσίπρα. Μέχρι τις τελικές υπογραφές, όμως μπορεί να υπάρξουν και άλλες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου