Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018

"ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ



Μεγάλο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με την υπερθέρμανση του πλανήτη και το σοβαρό αντίκτυπο που θα έχει στη φύση και κατά προέκταση στις ζωές μας στα επόμενα χρόνια έχει δημιουργήσει η μεγάλη άνοδος του υδράργυρου στον λεγόμενο "Αρκτικό Κύκλο ".

Ο "βιασμός" της φύσης είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που βασανίζει τον πλανήτη γη και σίγουρα όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να δίνουμε περισσότερη σημασία και να προσπαθούμε για την αντιμετώπισή του. Εδώ και πολλά χρόνια συζητάμε για την υπερθέρμανση και το λιώσιμο των πάγων στην ανταρκτική, αλλά ουσιαστικά δεν κάνουμε τίποτα για να βοηθήσουμε το περιβάλλον και τη φύση να λειτουργεί φυσικά ώστε να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας.

Το τελευταίο διάστημα ακούμε για μεγάλες θερμοκρασίες σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως Ρωσία, Σουηδία, κ.α.
Σύμφωνα με στοιχεία από δορυφόρους και επίγειους μετεωρολογικούς σταθμούς, κάτι παράξενο φαίνεται να συμβαίνει στον Αρκτικό Κύκλο και οι επιστήμονες δεν έχουν κάποια άλλη πρόσφορη εξήγηση πέρα από την κλιματική αλλαγή. 
Συγκεκριμένα, στη βόρεια Φινλανδία είχαμε 33 βαθμούς Κελσίου που σίγουρα δεν  αποτελούν μια φυσιολογική μέτρηση, τη στιγμή που μια μέση θερμοκρασία για την εποχή θα έπρεπε να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 βαθμών της ίδιας κλίμακας μέτρησης. 

Ετσι κι αλλιώς, οι αρκτικές θάλασσες εμφανίζουν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, που εμποδίζουν τον σχηματισμό νέων πάγων και δημιουργούν υποψίες ότι η κλιματική αλλαγή ίσως άρχισε ήδη να έχει χειρότερες επιπτώσεις των αναμενομένων. 

ΠΗΓΗ: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου