Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2018

ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΜΕΙΩΣΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για εικόνες από εργαζόμενους

Θεαματικά αποτελέσματα ως προς τη θετικότητα της απόδοσης και της καλής διάθεσης των υπαλλήλων της είχε η δοκιμαστική ενέργεια μιας εταιρίας στη Ν. Ζηλανδία να μειώσει τις μέρες απασχόλησης των υπαλλήλων της για δύο μήνες, χωρίς όμως να μειώσει τις αποδοχές τους. 

Συγκεκριμένα, η εταιρία διαχείρισης ακινήτων, Perpetual Guardian, μείωσε από πέντε σε τέσσερις τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας, αλλά συνέχιζε να τους πληρώνει κανονικά για ένα διάστημα δύο μηνών. Η συγκεκριμένη δοκιμή έγινε σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο και το Business School του Ώκλαντ, τα οποία, μάλιστα, έφεραν στο φως πριν λίγες μέρες τα αποτελέσματά της.   

 Όπως αποδείχτηκε, η αποδοτικότητα των εργαζομένων αυξήθηκε. Ενώ πριν τη δοκιμή, μόλις το 54% των εργαζομένων δήλωνε πως μπορούσε να συνδυάσει αρμονικά επαγγελματική και προσωπική ζωή, μετά το πέρας της, το ποσοστό έφτασε στο 78%.   Το άγχος μειώθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες ενώ η ικανοποίησή τους συνολικά για τη ζωή τους αυξήθηκε κατά 5%.   Όλα αυτά συνέβαλαν στο να αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους.  

 Όπως παραδέχθηκε η Έλεν Ντιλέινι, λέκτορας του Business School στο Ώκλαντ, τα νέα ωράρια έκαναν τους εργαζομένους να αφοσιωθούν περισσότερο στην εργασία τους, ενώ από την άλλη φαίνεται να μειώθηκε ακόμη και ο χρόνος που χρησιμοποιούσαν το ίντερνετ για θέματα που δε σχετίζονταν με τη δουλειά.    Ο πρόεδρος της εταιρίας, Άντριου Μπερνς, δήλωσε πως θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο να εφαρμοστεί μακροπρόθεσμα το σχέδιο.    Τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται πως πήραν διαστάσεις, με τον Υπουργό Εργασίας της Νέας Ζηλανδίας να τα χαρακτηρίζει «πολύ ενδιαφέροντα» και να παροτρύνει κι άλλες εταιρίες να το δοκιμάσουν.  

Σχετικά με αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι και σε άλλες προηγμένες χώρες, γίνονται συνεχώς μελέτες για τα θετικά του να μειώνονται οι ώρες εργασίας των εργαζομένων. Μάλιστα πρόσφατα στη Σουηδία που θεωρείται από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες παγκοσμίως καθιερώθηκε το εξάωρο στους εργαζόμενους, χωρίς μείωση του μισθολογίου.

ΠΗΓΗ: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου