Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Ιουλίου 30, 2019

ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ 3 ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΑΡΟΧΟ ΕΚΤΟΣ ΔΕΗ-ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ



Μία περίεργη ιστορία διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες με θέμα τη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αυτιά μας ( για τη μία περίπτωση έχουμε και τα πειστήρια ) μέσα σε 20 μέρες έχουμε τρεις περιπτώσεις μεγάλων και κερδοφόρων ομίλων που έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες να αλλάξουν πάροχο φεύγοντας από τη ΔΕΗ.

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι κακό ούτε παράνομο αφού βρισκόμαστε σε μια ελεύθερη αγορά και η κάθε εταιρία ψάχνει τις καλύτερες ευκαιρίες.
Το θέμα είναι ο χρόνος που πραγματοποιούνται αυτές οι κινήσεις. Οι συγκεκριμένοι όμιλοι δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες και ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία να αλλάξουν πάροχο.
Γιατί, λοιπόν τώρα? Οι κινήσεις αυτές γίνονται απλά γιατί βρήκαν καλύτερες ευκαιρίες ή γνωρίζουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε. Μήπως γίνεται  στα πλαίσια απαξίωσης της ΔΕΗ ? Μήπως η ΔΕΗ χάνοντας μεγάλους πελάτες που πληρώνουν κανονικά χάνει ακόμη περισσότερο τη δύναμή της και μπορεί να πωληθεί πιο εύκολα και με μικρότερο τίμημα ?

Μην ξεχνάμε ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά πωλήθηκε η πιο κερδοφόρος δημόσια επιχείρηση, ο ΟΠΑΠ επί ενός ποσού που το κράτος το κέρδιζε μόνο μέσα σε ένα χρόνο από την εν λόγω εταιρία.

Όσο αφορά τώρα το νέο πρόεδρο της ΔΕΗ, τον Γιώργο Στάσση, η κυβέρνηση θα πρέπει να μας διευκρινήσει αν πρόκειται για τον ίδιο Γιώργο Στάσση που δούλευε σε πολυεθνική της Ρουμανίας και βρίσκεται στις λίστες του Παναμά για τις off shore.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου