Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2014

Η ΑΝΑΓΚΗ...ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ

Στα δημαρχεία οι κατάλογοι με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥΤο τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι περιπτώσεις ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν από συμβεβλημένους ιατρούς δωρεάν και δε βρίσκουν ανταπόκριση, παρ' όλο που το πλαφόν τους έχει αυξηθεί σε 400 επισκέψεις το μήνα.
Καθημερινά υπάρχουν καταγγελίες από ασθενείς που μετά το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΙΚΑ προσφεύγουν στους ιδιώτες συμβεβλημένους ιατρούς, οι οποίοι αρνούνται να τους εξυπηρετήσουν δωρεάν είτε με τη πρόφαση ότι έχει τελειώσει το πλαφόν τους, είτε με τη δικαιολογία ότι επειδή τους χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να εισπράξουν επίσκεψη από τους ασφαλισμένους.
Για το λόγο αυτό ο Υπουργός Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα το προσωπικό του e mail ώστε όσοι ασφαλισμένοι δε μπορούν να εξυπηρετηθούν, να καταγγείλουν ονομαστικά το κάθε γιατρό που αρνείται τις υπηρεσίες του με βάση τη σύμβαση που έχει υπογράψει.
Στην προκειμένη περίπτωση οι ασφαλισμένοι πληρώνουν για άλλη μια φορά... το μάρμαρο και αναγκάζονται να γίνουν ρουφιάνοι για να βρουν το δίκιο τους γιατί γιατροί και κυβέρνηση "παίζουν" με την υγεία τους.Επειδή, όμως και οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι και βάση του όρκου τους, αλλά και βάση της υπογραφής τους απέναντι στον ΕΟΠΥΥ, δε θα ήταν άσχημο κάποιοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά ώστε να μη ταλαιπωρούν τους ασθενείς ( g-adonis@otenet.gr.--αυτό είναι το mail του Υπουργού).
Τα στοιχεία των 5000 συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο στη διεύθυνση ( www.eopyy.gov.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου