Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016

ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΕς ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕς

Τον Ιούνιο αναμένεται να έχουμε τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς μέχρι και τέλος Μαϊου θα πρέπει να κατατεθεί το τελικό πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.
Μέσα από πληροφορίες που αντλήσαμε από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία», οι προτάσεις του Εθνικού Διαλόγου περιλαμβάνουν τέσσερις βασικές αλλαγές, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι .οι μεγαλύτερες αλλαγές θα ξεκινήσουν από δημοτικό και γυμνάσιο ώστε μέχρι και το Λύκειο οι μαθητές να έχουν μπει σε μία σωστή σειρά για να προχωρήσουν στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί... η νέα εποχή στη Παιδεία:
  • -Τη μετατροπή όλων των Δημοτικών Σχολείων σε ολοήμερα.

  • -Την κατάργηση των πολλών εξετάσεων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια και τη «διευκόλυνση» της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικά για τα Λύκεια, στόχος είναι η ελάφρυνση των προγραμμάτων σπουδών, καθώς και η ενοποίηση των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών.
-Την αναμόρφωση της τεχνολογικής εκπαίδευσης με καθιέρωση, κατά το γερμανικό μοντέλο, έτους μαθητείας και συγχωνεύσεις ειδικοτήτων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΙΕΚ).

-Την αλλαγή της δομής της εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, με στόχο τη μετάβαση σε ένα σύστημα που θα διέπεται από τις αρχές της ένταξης και της παροχής ίσων ευκαιριών στη μάθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου