Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Απριλίου 19, 2016

Ο ΜΑΗΣ ΤΟΥ '68 ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ-ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

       

Η αρχή έγινε πριν ένα μήνα, αλλά τις τελευταίες μέρες έχει κορυφωθεί το κίνημα της ολονύχτιας διαμαρτυρίας, όπου πολίτες από κάθε πολιτικό και κοινωνικό ορίζοντα, συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στη Place de la Republique στο Παρίσι και μέσα απο συζητήσεις αμφισβητούν τις σημερινές οικονομικές πολιτικές που έχουν εξαθλιώσει τις ζωές μας.

Όπως τονίζει σε άρθρο της η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, το κίνημα αυτό μέρα με την ημέρα γιγαντώνεται στη Γαλλία σε σημείο τέτοιο που να προκαλεί έντονη ανησυχία στην γαλλική πολιτική τάξη που προσπαθεί με κάθε μέσο να το καταστείλει.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας προχθές τα γαλλικά ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που επιχείρησαν να διαδηλώσουν έξω απο το προεδρικό μέγαρο κρατώντας ένα πανό στο οποίο έγραφε « Πεινάμε ».

Αν και σε αυτή τη διαδήλωση έδωσαν το παρόν περίπου 3000 άτομα, σύμφωνα και με την έκθεση της αστυνομίας  100 άτομα ήταν αυτά που δημιούργησαν τα επεισόδια βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμάτων και στη συνέχεια πετώντας διάφορα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις. 
Φυσικά τα ΜΜΕ δεν έκαναν καμία αναφορά στην διαδήλωση, ούτε στην κύρια απαίτηση των διαδηλωτών που είναι η απόσυρση της σκληρής εργατικής μεταρρύθμισης αλλά ασχολήθηκαν μόνο με τα επεισόδια. Ανέγνωσαν την ανακοίνωση της αστυνομίας και απέδωσαν τα επεισόδια στους "γνωστούς - άγνωστους", δηλαδή τους ταραξίες.

Παρακάτω βίντεο και μεταφρασμένα αποσπάσματα για μια γεύση απ' αυτά που συμβαίνουν στο Παρίσι κάθε βράδυ και τα γαλλικά κανάλια αποφεύγουν να δείξουν. 
Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως αν συνεχιστούν χωρίς να αλλάξει κάτι, τότε ενδεχομένως να ζήσουμε στη Γαλλία έναν νέο Μάη του 68, ο οποίος θα έχει όπως λένε και χαρακτηριστικά απο Woodstock.





ΠΗΓΗ: kinisienergoipolites.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου