Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 02, 2016

ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ MEGA-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ-ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ "ΘΑΝΑΤΟ" ΤΟΥ STAR ΕΙΧΕ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΝΕΣΘΑΙ ΤΩΡΑ?-ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ?

                

Επειδή κάποια στιγμή θα πρέπει και ο κόσμος που είναι έξω από αυτούς τους χώρους να μαθαίνει κάποιες αλήθειες και να μην αναμασάει ότι του προσφέρουν απλόχερα τα ΜΜΕ αυτής της χώρας εγώ θα πω τις αλήθειες που γνωρίζω.

Κατ΄αρχήν το MEGA δεν το έκλεισε η κυβέρνηση με τον ορισμό αυτής της διαδικασίας. Το MEGA το έκλεισαν οι ίδιοι οι μέτοχοί του κάτι που παραδέχθηκε και ο Ψυχάρης. Μάλιστα μιλάμε για τον Βαρδινογιάννη, στην ουσία που ήταν ο μόνος που μπορούσε να το κρατήσει και τον οποίο περίμεναν μέχρι τελευταία στιγμή. Ο Βαρδινογιάννης έκανε πίσω και το MEGA δε μπόρεσε να βρει καμιά τράπεζα να του δίνει εγγυητική. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι καμία επιχείρηση δεν μπορεί να σταθεί όρθια όταν το τραπεζικό σύστημα δεν της δείχνει εμπιστοσύνη.
Από την άλλη ύποπτος ήταν και ο ρόλος του Βαρδινογιάννη όσο αφορά τις αδειοδοτήσεις και το STAR. Τη τελευταία στιγμή αποφασίζεται να μη δώσει το παρόν στη διαδικασία ο Τζίγκερ, κάτι που δημιούργησε αναστάτωση σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Το στίγμα, όμως το έδωσε ένα 24ωρο αργότερα ο ίδιος ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. Το μεγάλι " κεφάλι " της οικογενείας σε δηλώσεις που έκανε Τετάρτη βράδυ και ενώ η διαδικασία των αδειών ήταν σε εξέλιξη και δε γνωρίζαμμε τι γίνεται, τόνισε ότι δε θα διεκδικήσει άδεια για το STAR, παρά μόνο για την εταιρία Κυπριακών συμφερόντων με την οποία συμμετείχε και εκτός STAR. Μια μέρα μέρα, δηλαδή χθες το μεσημέρι ( και ενώ ήταν ακόμ εν εξελίξει η διαδικασία των αδειών ), κύκλοι προσκείμενοι στην οικογένεια Βαρδινογιάννη έγραφαν ότι στόχος του γνωστού επιχειρηματία είναι να κλείσει το STAR και να φτιάξει ένα μικρότερο πιο νοικοκυρεμένο κανάλι με νέες συμβάσεις εργασίες, φθηνότερες. Όπως γνωρίζουμε ο κ. Βαρδινογιάννης δεν πήρε καμία άδεια και μάλιστα όπως έγινε γνωστό από τους παρευρισκόμενους στη διαδικασία δεν διακδίκησε και καμία άδεια με ίδιαίτερο πάθος.

Πάμε τώρα στον κ. Σαββίδη. Ο ρόλος του, όπως φάνηκε από τα όσα μάθαμε από μέσα, ήταν ... για την εμπειρία. Βέβαια, βοήθησε με αυτό και την κυβέρνηση, αφού στις δύσκολες ώρες του σκληρού...πόκερ ανέβαζε τις τιμές.

Ο Αλαφούζος, αποδείχθηκε ο πιο καλά διαβασμένος και ο πιο έξυπνος. Έπιασε τους πάντες... στον ύπνο, χτύπησε την πρώτη άδεια με μία εξωπραγματική τιμή των 43 εκατομμυρίων και την πήρε χωρίς να ιδρώσει αφού οι άλλοι δε γνώριζαν τι θα γινόταν στην πορεία και που θα κυμανθούν τα ποσά. Έτσι, πήρε την άδεια φθηνότερα από όλους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε την τελευταία άδεια παίζοντας ένα παιχνίδι καθαρά του ποιος δίνει τα πιο πολλά από τους εναπομείναντες.

Ο Κυριακού πήρε πιο ακριβά από όλους την άδεια. Απόδειξε, όμως ότι την ήθελε πραγματικά και ότι από όσους ήδη είχαν κανάλι ήταν ο μόνος που-να το πούμε λαϊκά-πάλευε για την επιχείρησή του. Ο όμιλςο Κυριακού έχει επενδύσει σε αυτή την ιστορία, όλα κινούνται γύρω από το τηλεοπτικό του κανάλι, έχει ανοιχτεί στα Βαλκάνια, έχει φτιάξει ΙΕΚ, έχει φτιάξει διαδυκτιακά δίκτυα και βέβαια με το πραγματικά τεράστιο ποσό των  75,9 εκ. ευρώ πήρε την πολυπόθητη άδεια.

Τώρα, τα ανοιχτά ζητήματα είναι οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, τι θα αποφασίσουν τα δικαστήρια και αν τελικά μείνουν έτσι οι άδειες ποιες συχνότητες θα πάρουν όσοι επιχειρηματίες δεν είχαν κανάλια πριν.
Φήμες θέλουν τον Μαρινάκη να παίρνει τη συχνότητα του Έψιλον και άλλοι μιλάνε για τον ALPHA. Το δεδομένο είναι ότι θα υπάρξουν νέες συνεργασίες, συμμαχίες και μέσα από αυτές μπορεί να δούμε στην ουσία τι στρατηγικά παιχνίδια παίχθηκαν και για ποιο λόγο έγιναν κάποια άλλα που δεν τα περιμέναμε.
Από την άλλη πολύ σημαντικό είναι να δούμε τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στα κανάλια που κλείνουν. Κάποιοι θα απορροφηθούν, προφανώς από τα νέα που ανοίγουν. Οι άλλοι τι θα γίνουν? Άραγε θα πάρουν αποζημίωση ή επειδή η απόλυσή τους είναι υπαιτιότητα της κυβέρνησης και όχι των εργοδοτών θα την χάσουν. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση σε αυτό.

Όσο αφορά τον κ. Καλογρίτσα αρνούμε να αναφερθώ. Θεωρώ ότι έπρεπε να μείνει εκτός διαγωνισμού και για το ηθικό του πράγματος αφού δραστηριποιείται σε δημόσια έργα, αλλά και γιατί όταν θέλουμε να είμαστε σύνομοι στις διαδικασίες δε μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις. Τέλος, θωρώ και ανήθικο να δίνεται τελικά άδεια σε κάποιον που δεν ήταν μέσα στους απαιτούμενους χρόνους των διαδικασιών που ακολούθησαν όλοι οι άλλοι οι συνυποψήφιοι και που έγιναν ολόκληρες αλχημείες για να καταφέρει να συμμετέχει. Σε αυτή την περίπτωση κανείς από όσους ήταν υπεύθυνοι για όλη αυτή διαδικασία δε μπορεί να μας πείσει ότι δεν στήθηκε η αδειοδότησή του.

Όλα τα παραπάνω, είναι προσωπικές απόψεις και πληροφορίες που συνέλεξα μέσα από ανθρώπους που έζησαν τις διαδικασίες. Ο κάθε ένας που θα τα διαβάσει μπορεί να τα δεχθεί ή όχι και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου