Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016

ΗΤΤΗΘΗΚΕ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ




Μήνυμα ελπίδας έστειλε, χθες ο Αυστριακός λαός, καθώς παρά τις προβλέψεις πριν τις εκλογές, τα exit polls αλλά και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα δείχνουν τον Βαν ντερ Μπάλεν να συγκεντρώνει το 53,6% των ψήφων, έναντι 46,4% του Χόφερ. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών που μίλησαν στο Associated Press, η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, οπότε είναι επόμενο ότι θα υπάρχουν τροποποιήσεις στα ποσοστά, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι πλέον απίθανο να αλλάξει.
Σαφώς, το ποσοστό που συγκέντρωσε η ακροδεξιά ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αλλά είναι σημαντικό ότι μία αρκετά ξενοφοβική και αφιλόξενη χώρα όπως η Αυστρία έβγαλε πρώτο έναν δημοκρατικό πολιτικό. Μάλιστα αυτό το αποτέλεσμα έρχεται και μια μέρα πολύ δύσκολή για την Ευρώπη μετά την επικράτηση του "ΟΧΙ" στο Ιταλικό δημοψήφισμα. 
Oι Αυστριακοί κλήθηκαν να ψηφίσουν για δεύτερη φορά μέσα έξι μήνες προκειμένου να εκλέξουν το νέο πρόεδρο της χώρας, επιλέγοντας ανάμεσα στον υποστηριζόμενο από τους Πράσινους Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και τον υποψήφιο του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ.Σε περίπτωση που επικρατούσε ο Χόφερ, η Αυστρία θα ήταν η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ακροδεξιό Πρόεδρο. 
Τη χαρά του για τη νίκη της «φιλοευρωπαϊκής Αυστρίας» εξέφρασε ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.
«Από την αρχή αγωνίστηκα και τάχθηκα υπέρ μιας φιλοευρωπαϊκής Αυστρίας», τόνισε σε δήλωσή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση o νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της χώρας, προσθέτοντας ότι θα προασπίσει τις αξίες της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.
ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου