Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Μαΐου 15, 2018

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτοσ

Μία ευχάριστη είδηση έφτασε στα αυτιά μας χθες το αργά το βράδυ, από τις Βρυξέλλες όπου οι δανειστές κατόπιν σύσκεψης σχετικά με τα προαπαιτούμενα και τη μετάβαση της χώρας μας στη μετά μνημονίων εποχή ήρθαν σε κατ΄αρχήν συμφωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτερου μισθού.

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να ακούμε από ανθρώπους της κυβέρνησης ότι η αύξηση του κατώτερου μισθού είναι ο στόχος τους, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα συμφωνούσαν οι δανειστές σε κάτι τέτοιο. Άλλωστε, θεωρείται δεδομένο ότι πριν βγει η χώρα από το μνημόνιο θα μας βάλουν κάποια όρια ώστε να μην μπορεί η όποια Ελληνική κυβέρνηση να πάρει ανεξέλεγκτα ( από την Ε.Ε.) θετικές αποφάσεις για την κοινωνία.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ η Ελληνική κυβέρνηση πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα μπορέσει από Σεπτέμβριο να επαναφέρει δια νόμου τις συλλογικές συμβάσεις και να αυξήσει τον κατώτερο μισθό. Σαφώς, δεν θα αφήσουν να γίνουν μεγάλες αλλαγές και μην περιμένουμε φοβερές αυξήσεις, αλλά σίγουρα υπάρχει μία θετική εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι με προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον. Άλλωστε, μετά το τέλμα στο οποίο έχουμε βρεθεί όσο αφορά τα εργασιακά έστω και σταδιακά ελπίζουμε να έρθουν καλύτερες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου