Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Μαΐου 25, 2018

Η CVC ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΓΕΡΑ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ-Η EUROMEDICA Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ



Η CVC, όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει στη χώρα μας. Μετά την είσοδο της εταιρίας στο τομέα των κλινικών όπου έχει πλέον κατακτήσει το 27,5% της εγχώριας αγοράς στην υγεία, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μπει δυναμικά και στο τομέα της πρωτοβάθμιας.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά ", η πολυεθνική εταιρία με έδρα το Λουξεμβούργο, φλερτάρει τα διαγνωστικά "Ιατρόπολις" που θεωρούνται το αντίπαλον δέος του ομίλου "Βιοϊατρική " που κατέχει την ηγετική θέση της πρωτοβάθμιας υγείας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ευάγγελου Σπανού τις οποίες φιλοξενεί η εφημερίδα, η CVC πλησίασε και την Βιοϊατρική, αλλά ήθελε το πλειοψηφικό πακέτο, το οποίο ο πρόεδρος του ομίλου δεν έχει σκοπό να πουλήσει. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή ο όμιλος "Βιοϊατρική " αναπτύσσεται συνεχώς και στόχος είναι η εξαγορά των διαγνωστικών της  "Euromedica" όταν βγουν σε πλειστηριασμό όσο αφορά το κομμάτι των υποκαταστημάτων στην επαρχία.

Ο όμιλος CVC προσπαθεί να μπει με πλειοψηφικό πακέτο στο "Ιατρόπολις¨,  ενώ όπως δηλώνουν οι ιθύνοντες της εταιρίας θα έχουν δυναμικό παρόν και στην αγορά της Euromedica.

Η αλήθεια είναι ότι η αξία αυτών των εταιριών στην Ελλάδα της κρίσης έχει πέσει αρκετά και γι' αυτό όλο και περισσότεροι ξένοι επενδυτές προσπαθούν να εισέλθουν στην αγορά τώρα που είναι φθηνά. Όσοι, όμως από τους ελληνικούς ομίλους αντέξουν τώρα και δεν πουλήσουν θα είναι οι ηγέτες και οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου