Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ?-ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΕΛΙΟ

                 
Μόνο 11 μέρες άντεξε η κυβέρνηση του συντηρητικού Κουέλιο στην Πορτογαλία. Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, τις οποίες τα υπόλοιπα κόμματα δεν αποδέχθηκαν, κατατέθηκε από πλευράς κομμουνιστικού κόμματος και σοσιαλιστών πρόταση μομφής
Χάρη σε μια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Πορτογαλίας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) φιλοδοξεί να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και να τερματίσει την πολιτική λιτότητας που έθεσε σε εφαρμογή το 2011 ο συνασπισμός της δεξιάς, που κέρδισε μεν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, χάνοντας όμως την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή.
Όλα δείχνουν ότι ο σοσιαλιστής Αντόνιο Πόστα θα είναι ο νέος πρωθυπουργός εφόσον του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Καβάκο Σίλβα. Υπάρχει βεβαίως και το σενάριο ο πρόεδρος να προτιμήσει τη λύση της υπηρεσιακής κυβέρνησης και να προκηρύξει νέες εκλογές.
Το θέμα είναι ότι ο κόσμος της Νότιας Ευρώπης, πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής ( λόγω της λιτότητας που επιβάλουν αυτοί που διοικούν την Ε.Ε. και τα οικονομικά συμφέροντα των Τραπεζών ) και σταδιακά δείχνει να αντιδρά σθεναρά και να οδηγεί και τους κεντροαριστερούς πολιτικούς του σε αντίστοιχες αντιδράσεις.
ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου