Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2015

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΛΕΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ


                      ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΜΕΡΚΕΛ
" Αστραψε και βρόντησε " ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης κορυφής των μελών της Ε.Ε. για το προσφυγικό θέμα. 
Για πρώτη φορά, ίσως ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε μεγάλη πυγμή και ήταν απόλυτος στις απόψεις του στο συγκεκριμένο θέμα ( που καίει όσο τίποτε άλλο τη χώρα μας ). Κάποιοι μάλιστα από τους παρευρισκόμενους τόνιζαν μετά τη συνάντηση ότι δεν έχουν ξαναδεί τόσο αποφασισμένο και αυστηρό τον κ. Τσίπρα.

Αφορμή για την έκρηξη του Τσίπρα υπήρξαν οι προ ολίγων ημερών δηλώσεις του Γιούνκερ που μεταξύ άλλων είπε: «Είχα π.χ. προτείνει και αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές;».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στη χθεσινή συνάντηση στη Βαλέτα ζήτησε να έχει η Ελλάδα πλήρη ενημέρωση για τις επαφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Τουρκία, να κλείσει το σενάριο περί κοινών περιπολιών και ότι επιθυμεί να συμβουλεύεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα πριν να γίνονται οι όποιες επαφές.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ αναγνώρισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ατυχής η έκφραση «κοινές περιπολίες», του είπε ότι δεν θα ξανατεθεί και πως θα αντικατασταθεί από την έκφραση «συντονισμένες ενέργειες», έκφραση που καθορίζει με σαφήνεια ότι κάθε χώρα δρα στον χώρο που ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Σημειώνεται ότι ο κ. Γιούνκερ έχει ασκήσει σημαντική πίεση για τις κοινές περιπολίες, ενώ η Κομισιόν αναγκάστηκε να διαψεύσει τον πρόεδρο της.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποτέ δεν πρότεινε κοινές περιπολίες Ελλάδας -Τουρκίας, αλλά καλύτερη φύλαξη των Ελληνικών/Ευρωπαϊκών συνόρων, αρμοδιότητα που ανήκει στα Κράτη - Μέλη της ΕΕ , δηλαδή στην Ελλάδα» έλεγαν προ ημερών πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έγιναν αντικείμενο παρερμηνείας.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου