Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015

ΠΩΣ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ Ο ISIS-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

     Αυτός είναι ο Ρώσος πιλότος που έχασε τη ζωή του - ΦΩΤΟ

Με αφορμή την κατάρριψη του Ρώσικου αεροσκάφους από τους Τούρκους, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του πιλότου Σεργκέι Ρουμιάντσεφ που βλέπουμε στη πάνω φωτογραφία, θα επιχειρήσω μία ανάλυση όλου αυτού του φαινομένου του ISIS και του ρόλου που έχουν διαδραματίσει οι μεγάλες δυνάμεις, η Τουρκία και οι Σαουδάραβες.
Σίγουρα δε θα πω κάτι συγκλονιστικά πρωτότυπο, ούτε είμαι ειδική στις γεωπολιτικές και πολεμικές διαπλοκές και εξελίξεις.
Με βάση κάποιες συζητήσεις με φίλους που γνωρίζουν από μέσα τα διεθνή πολιτικά θέματα, με βάση από όσα ενημερώνομαι μέσω ΜΜΕ και με βάση μία ανάλυση που άκουσα σήμερα από τον Δήμο Βερύκιο ( έναν δημοσιογράφο που ξέρει όσο κανένας τα αμυντικά θέματα ), θα προσπαθήσω απλά να αναλύσω έτσι όπως εκλαμβάνω εγώ τις πληροφορίες.

Κατ' αρχάς έχουμε τον Ασάντ, τον οποίο ΗΠΑ και μεγάλες δυνάμεις της Ε.Ε. ήθελαν να ρίξουν από την εξουσία. Με αυτόν σαν στόχο χρηματοδοτούσαν κρυφά τους αντικαθεστωτικούς. Ένα μέρος της χρηματοδότησης περνούσε μέσω της Τουρκίας, η οποία για τον ίδιο σκοπό έπαιρνε χρηματοδότηση και από τους Σαουδάραβες. Ο Ερντογάν, όμως έπαιρνε το μεγαλύτερο ποσό από αυτά τα χρήματα και το χρησιμοποιούσε για δικό του πλουτισμό και να φτιάχνει παλάτια. Ένα μικρό μέρος, όμως το έδινε στα εξτρεμιστικά στοιχεία από όπου δημιουργήθηκαν και οι τζιχαντιστές.
Οι τζιχαντιστές, λοιπόν έφτιαξαν το προπύργιό τους πέριξ των πετρελαιοαγωγών στην Ανατολική Συρία και από εκεί παίρνουν το πετρέλαιο και το πουλάνε λαθραία στη Τουρκία.

Οι τζιχαντιστές, έτσι γιγαντώθηκαν και τώρα " καλείται " η Δύση να τους πολεμήσει. Σε αυτό το σημείο, όμως δημιουργείται το εξής θέμα. Εκεί που βρίσκονται αυτοί οι εγκληματίες και το που ακριβώς θα έπρεπε να χτυπήσει κάποιος για να τους πονέσει πραγματικά δε μπορεί να το γνωρίζει κανένας άλλος παρά μόνο κάποιος εκ των έσω της Συρίας. Ο Ασάντ, ο οποίος σίγουρα μπορεί να βοηθήσει έχει καλές σχέσεις μόνο με τον Πόυτιν και γι' αυτό το λόγο οι Ρώσοι ξέρουν ακριβώς που πρέπει να χτυπήσουν. Οι μεγάλες δυνάμεις, όμως της Δύσης έχουν πολεμήσει και έχουν χρηματοδοτήσει το πόλεμο κατά του Ασάντ και εδώ τα πράγματα περιπλέκονται.

Όσο αφορά τώρα το τραγικό χθεσινό γεγονός όπου οι Τούρκοι κατέρριψαν το Ρώσικο αεροσκάφος μπορεί να σηματοδοτήσει εξελίξεις στην περιοχή. Κανείς από εμάς δε μπορεί να γνωρίζει ποιες θα είναι αυτές. Το μόνο που θεωρείται δεδομένο είναι ότι η Τουρκία θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις και πιθανό να αναγκαστεί να κλείσει και τα σύνορα με τη Συρία κάτι που ζητάει ο Πούτιν και αναμένεται να ζητήσει και το ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος η γειτονική χώρα.
Το 80% της ενέργειας της Τουρκίας προέρχεται από τη Ρωσία, ενώ χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο, άρα θα υπάρξει εκεί μεγάλο πλήγμα.
Ακόμη, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που έχει προμηθευτεί καλά εξοπλιστικά από τη Ρωσία. Μετά τα μνημόνια και τον έλεγχο της Κομισιόν στα οικονομικά της χώρας μας, οι δανειστές δεν μας αφήνουν να πάρουμε άλλα εξοπλιστικά από τη Ρωσία. Ο Ερντογάν, λοιπόν το τελευταίο διάστημα είχε προσεγγίσει τον Πούτιν να προμηθεύσει στη Τουρκία ίδια εξοπλιστικά με της Ελλάδας. Μετά το χθεσινό τραγικό περιστατικό, όμως έχασε κάθε ευκαιρία.

Τα γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια που παίζονται είναι πολλά και η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα καίριο σημείο. Δεν εμπλέκεται άμεσα, αλλά ακόμη κανείς μας δε γνωρίζει τα... μεγάλα κεφάλια του Παγκόσμιου χάρτη πως θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου