Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Μαρτίου 24, 2020

ΔΩΡΕΑΝ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ-ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Κορονοϊός: Άλλοι δύο νεκροί σήμερα - 17 συνολικά στην Ελλάδα

Πριν από λίγο έγινε ΦΕΚ το οποίο υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας κύριοι Σταϊκούρας και Κικίλιας, η απόφαση να μπορούν οι ασφαλισμένοι να κάνουν την εξέταση του Κορωνοϊού και στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτό ο κάθε εξεταζόμενος που θα πάρει την παραπομπή από τον ΕΟΔΥ ή και το ΕΚΑΒ (αφού κρίνουν ότι είναι ύποπτο περιστατικό) για την εξέταση του κορωνοϊού θα μπορεί να πηγαίνει σε κάποιο εγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό που διενεργεί αυτή την εξέταση και να την κάνει δωρεάν. Όσο αφορά το διαγνωστικό αυτό θα πληρωθεί από έναν έκτακτο προϋπολογισμό λόγω της πανδημίας και αναλύεται ως εξής:
Για 1-100 εξετάσεις το διαγνωστικό θα αποζημιώνεται με 85 ευρώ ανά τεστ
Για 101-200 εξετάσεις το διαγνωστικό θα αποζημιώνεται με 75 ευρώ ανά τεστ
Για 201 και άνω εξετάσεις το διαγνωστικό θα αποζημιώνεται με 67,5 ευρώ ανά τεστ
Ακόμη υπάρχει και η δυνατότητα να γίνεται το τεστ του κορωνοϊού κατ' οίκον. Σε αυτή τη περίπτωση θα υπάρχει έξτρα αποζημίωση από το κράτος πάλι ως εξής: Για μεταφορά εντός Αθήνας/Θεσσαλονίκης 25 ευρώ ανά δείγμα. Για μεταφορά εντός Νομού Αττικής/Θεσσαλονίκης άνω των
30 χλμ 35 ευρώ ανά δείγμα. Για μεταφορά Λάρισα προς Θεσσαλονίκη 97 ευρώ.

Ακόμη στο ίδιο ΦΕΚ υπάρχει και μία διάταξη που αφορά τα δημόσια νοσοκομεία που θα δέχονται ασθενείς με κορωνοϊό αφού προστίθενται και τα στρατιωτικά νοσοκομεία στην νοσηλεία αυτών των ασθενών.

Τέλος, στην ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αναφέρεται και η επινοικίαση ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών όπου θα μπορούν να νοσηλεύουν ασθενείς με άλλα νοσήματα εκτός κορωνοϊού που δεν θα μπορούν να δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της πανδημίας. Το ενοίκιο θα ανέρχεται στα 1600 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα το δημόσιο ενοίκιαζε ΜΕΘ από ιδιωτικές κλινικές με 800 ευρώ ανά ημέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου