Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Μαρτίου 31, 2020

ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Ιταλία: Εγκαίνια για το νοσοκομείο που στήθηκε στην πρώην Εκθεση του Μιλάνου
Ιταλία και Ισπανία είναι η χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, καθώς μετρούν χιλιάδες νεκρούς και ακόμη περισσότερες χιλιάδες νοσηλευόμενους. 
Στα καλά νέα είναι ότι σήμερα εγκαινιάσθηκαν οι νοσοκομειακές πτέρυγες για ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα σε δυο εβδομάδες σε χώρους της πρώην έκθεσης του Μιλάνου.
Έχει ολοκληρωθεί μονάδα εντατικής θεραπείας με 170 κλίνες χάρη στην ακούραστη προσπάθεια εργατών, τεχνιτών και αρχιτεκτόνων, οι οποίοι δούλεψαν αδιάκοπα, νύχτα μέρα. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επιλεγεί το κατάλληλο προσωπικό και μέχρι το σαββατοκύριακο θα έχουν μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις οι πρώτοι ασθενείς.
Προβλέπεται ότι θα προσφέρουν το έργο τους 500 γιατροί και περίπου 1.000 νοσηλευτές, υπό τον συντονισμό της πανεπιστημιακής πολυκλινικής του Μιλάνου.
«Είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα, μόνο η εργατικότητά μας και η δεξιοτεχνία μας μπορούσαν να μας επιτρέψουν να τα καταφέρουμε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα.
Στην αναδιαμόρφωση και τον κατάλληλο εξοπλισμό των χώρων της πρώην έκθεσης του Μιλάνου συνέβαλαν με δωρεές τους τόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο και άλλοι ιταλοί επιχειρηματίες.
Σε ανοιχτό νοσοκομείο μετατράπηκε εκθεσιακό κέντρο στην Ισπανία
Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία όπου στη Μαδρίτη μέσα σε λίγες μέρες εκθεσιακό κέντρο μεταμορφώθηκε σε νοσοκομείο. Ήδη το βράδυ του Σαββάτου δέχθηκε τους πρώτους 200 ασθενείς.
ΠΗΓΗ: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου