Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2020

ΜΕΣΩ E MAIL ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΕΝΩ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το παραπάνω  e mail μέσω του οποίου ενημερώθηκαν για την απόλυσή τους δέχθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης Swissport στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετακυλίοντας στους εργαζόμενους τη ζημιά από τη μείωση της επιβατικής κίνησης, εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό.
Σύμφωνα με το 902.gr, οι εργαζόμενοι που ειδοποιήθηκαν ότι χάνουν άμεσα τη δουλειά τους, είναι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, που εργάζονται με ανανεούμενες μηνιαίες συμβάσεις ακόμα και για 10 χρόνια στο αεροδρόμιο. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Έθνος, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας υπολογίζει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί είναι περίπου 300 άτομα.
Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρει το 902.gr, έλαβαν τη Δευτέρα (24/3) από τον προϊστάμενό τους ένα μήνυμα στο κινητό τους με το οποίο ενημερώνονταν για την απόλυσή τους, με την εταιρεία να αποδίδει την πρωτοφανή μέθοδο στον μεγάλο αριθμό των εργαζομένων και την έλλειψη χρόνου. 
Με το ίδιο μήνυμα ενημερώνονται και οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου ότι θα ενταχθούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, τουλάχιστον οι μισοί: «Οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου θα ενταχθούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής απασχόλησης Υπολογίστε περίπου στο 50%. Θα έχετε περισσότερες πληροφορίες σύντομα. Ολα αυτά μέχρι να επανέλθουμε στην κανονικότητα».
Μάλιστα σε υστερόγραφο ζητείται συγγνώμη για το άκομψο του μηνύματος, με τον προϊστάμενο να δικαιολογείται λέγοντας πως… «είστε πάρα πολλοί και δεν υπάρχει τρόπος προσωπικής επικοινωνίας». 
Εδώ να θυμίσουμε ότι η εκ περιτροπής εργασία, καθώς και η απαγόρευση απολύσεων συμβασιούχων αορίστου χρόνου (υπό προϋποθέσεις) προβλέπονται από τις πρόσφατες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Ακόμη, σύμφωνα με αυτές οι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου, οι οποίοι απολύθηκαν από το "Ελ. βενιζέλος" δεν δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ.
Εκ περιτροπής εργασία και από την Goldair
Την εκ περιτροπής εργασία εφαρμόζουν και η άλλη εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, η Goldair, από τις 18 Μαρτίου.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Goldair, που επικαλείται το Έθνος, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν στις 17 Μαρτίου ότι «λόγω σημαντικού περιορισμού της δραστηριότητας της επιχείρησης και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και διαβούλευσης με το Σύλλογο Προσωπικού Επίγειας Εξυπηρέτησης Goldair, αποφασίστηκε η εφαρμογή του συστήματος εκ περιτροπής απασχόλησης στο σύνολο των εργαζομένων από 1 έως 4 ημέρες εργασίας εβδομαδιαίως με κυλιόμενες βάρδιες ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες».
Ως ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του μέτρου ορίστηκε «η Τετάρτη 18η Μαρτίου 2020 και θα διαρκέσει αρχικά έως την Κυριακή 12 Απριλίου 2020».
ΠΗΓΗ: 902.gr, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου