Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2020

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία μπορούν οι εργοδότες να υπογράψουν νέα σύμβαση με τους υπαλλήλους για λιγότερες εργασίας και μείωση μισθού είναι γεγονός και κάποιοι δεν έχασαν την ευκαρία. Ήδη η εταιρία παρασκευής κατεψυγμένων προϊόντων και γλυκισμάτων "Ροδούλα" προχώρησε από τη Δευτέρα 23/3/20 σε νέες αντίστοιχες συμβάσεις, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από εργαζόμενο στο Documento.gr.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη καταγγελία, η διοίκηση της εν λόγω εταιρίας απέστειλε προχθές το μεσημέρι ανακοίνωση στο προσωπικό: "Δυστυχώς πρέπει να προσαρμοστούμε. άμεσα και επιτακτικά, στα νέα δεδομένα. Εάν αργοπορήσουμε στη λήψη αποφάσεων, οι συνέπειες και τα αποτελέσματα θα είναι δυσμενέστερα και πιο επώδυνα και θα οδηγήσουν σε μία μη αναστρέψιμη πορεία και άκρως αρνητική για όλους μας. Η εταιρία πρέπει να διασφαλίσει ότι τα ταμειακά της διαθέσιμα δεν θα μηδενιστούν, για να μπορέσει να ατενίσει την επόμενη μέρα της κρίσης. Η κατάσταση απαιτεί γρήγορες και επίπονες αποφάσεις, με απώτερο σκοπό η επόμενη μέρα να μας βρει σύσσωμους και δυνατούς" Στη συνέχεια η εταιρία στο συγκεκριμένο mail που έστειλε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για περαιτέρω μέτρα: "Είναι αυτονόητο ότι θα κάνουμε χρήση κάθε ευνοϊκής διάταξης που θα αφορά τους εργαζόμενους, εφόσον θεσπιστεί από την πολιτεία, δεδομένου ότι και τα μέτρα που παίρνουμε στην παρούσα φάση με την εκ περιτροπής εργασία, δεν εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης, διότι οι παραγωγικές και λειτουργικές ανάγκες με βάση της ζήτηση-κατανάλωση είναι μικρότερης εμβέλειας". 
Μετά από λίγη ώρα έφτασε στους εργαζόμενους και η νέα σύμβαση (την οποία παραθέτουμε παραπάνω) και τους ζητήθηκε η υπογραφή της χωρίς πολύ σκέψη αφού το δίλημμα ήταν ή νέα σύμβαση ή ΟΑΕΔ με τα ίδια λεφτά. Το περίεργο εδώ είναι ότι η έναρξη της νέας σύμβασης έχει ημερομηνία 16/3 αντί για 23/3 που μπήκαν οι υπογραφές και η λήξη της είναι 24/6, χωρίς να αποκλειστεί η παράτασή της για άλλο ένα τρίμηνο που έχουν το δικαίωμα από το νόμο. Όταν κάποιοι εργαζόμενοι ρώτησαν πώς γίνεται να υπογράφουν 23/3 για έναρξη από 16/3, αλλά δεν πήραν απάντηση.
ΠΗΓΗ: Documento.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου