Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015

ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2016-Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ 1/1 ΘΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

             

Από αξιολόγηση των υπηρεσιών τους αναμένεται να περάσουν απο 1/1/15, τα ιδιωτικά διαγνωστικά και οι γιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με το τελευταίο μνημόνιο, ο ΕΟΠΥΥ είναι υποχρεωμένος το πρώτο εξάμηνο να αξιολογήσει όλους τους παρόχους και όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ( που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές ) θα χάσουν τη σύμβαση που έχουν με τον συγκεκριμένο φόρέα, ενώ θα δοθούν νέες συμβάσεις σε όλους τους νέους γιατρούς που πληρούν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Από εκεί και πέρα στα σχέδια των δανειστών, τα οποία βάση μνημονίου οφείλει να δεχθεί η κυβέρνηση, είναι στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, οι τοπικές μονάδες ΠΕΔΥ να περάσουν στα χέρια ιδιωτών που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασφαλισμένων. Βέβαια, το σύστημα θεωρείται δεδομένο ότι δε μπορεί να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο. Οι ασφαλισμένοι δε θα μπορούν να κάνουν συνέχει κάθε είδους εξετάσεις με ελάχιστο κόστος όπως τώρα. Θα μπει ένα μέτρο, θα υπάρχουν κάποιες προληπτικές εξετάσεις που κάθε χρόνο θα προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ, πιθανόν και δωρεάν, αλλά από εκεί και πέρα όποιος θέλει να κάνει μη αναγκαίες εξετάσεις ή επαναληπτικές θα υπάρχει χρέωση. Πιο πιθανό από όλα φαντάζει το σχέδιο που είχε εκπονήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν δημιούργησε το ΠΕΔΥ, που το ήθελε να λειτουργεί όπως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Μετά από όλα αυτά λύνεται και το μυστήριο που το τελευταίο καιρό πλανάται στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Υγείας, γιατί αλυσίδες διαγνωστικών διευρύνουν τις μονάδες τους στην Αττική και δημιουργούν νέες συνεργασίες με διαγνωστικά της επαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου