Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2016

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΡΛΙΡΑΣ-ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝ' ΟΨΗ ΚΟΦΤΗ-ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

              Αποτέλεσμα εικόνας για παναγιώτης κορλίρας

Με τη σύμφωνη γνώμη Ελλάδας και δανειστών, το Δημοσιονομικό συμβούλιο ένας θεσμός που θεσπίστηκε τα τελευταία 3-4 χρόνια και σχεδόν κανείς δε γνώριζε την ύπαρξή του ισχυροποιείται, πλέον και ο ρόλος του θα είναι σημαντικός όσο αφορά τις αξιολογήσεις κάθε 30 Απριλίου και τον λεγόμενο " κόφτη ".

Το Δημοσιονομικό συμβούλιο θα είναι, πλέον υπερκομματικό και οι εκθέσεις του για το μέλλον των οικονομικών της χώρας θα λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν. Η πρώτη επίσημη έκθεση που θα καταθέσει στον κ. Τσακαλώτο θα είναι το Σεπτέμβριο και βάση αυτής θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για το πως αναμένεται να κυμανθούν τα έσοδα του χρόνου τον Απρίλιο όπου θα έχουμε την πρώτη ενεργοποίηση του " κόφτη ". Για τη σύνταξη αυτής της έκθεσης η επιτροπή θα λαμβάνει υπ' όψιν όλα τα έσοδα που ήδη έχει το κράτος και όλα όσα εικάζεται ότι θα έχει μέχρι τον Απρίλιο, στα οποία θα περιλαμβάνονται οι φόροι, τα ΦΠΑ, τα χαράτσια, αλλά και τα διάφορα πρόστιμα από φοροδιαφυγές (λίστα Λαγκάρντ, στοιχεία off shore του Παναμά ).

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε δύο στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά. Η απόφαση για τη δύναμη αυτού του συμβουλίου και τον " κόφτη " ήταν κοινή ανάμεσα στους Ευρωπαίους δανειστές μας και την Ελληνική κυβέρνηση με το σκεπτικό ότι θα αποτελούσε ισχυρό παράγοντα για να πάψει το ΔΝΤ να επιμένει σε προσυμφωνία νέων μελλοντικών μέτρων. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο γεγονός ότι αν τα έσοδα υπερβούν τους στόχους τότε η Ελληνική κυβέρνηση θα έχει το δικαίωμα για να αποδώσει το πλεόνασμα σε κοινωνικά επιδόματα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι εκτός του προέδρου κ. Κορλίρα ( καθ. οικονομικών Πανεπιστημίου Αθηνών ), τα υπόλοιπα μέλη είναι: Δημήτρης Σερεμέτης ( καθηγ. Αιγαίου και σύμβουλος Υγείας τα έτη 1993-1996 επί Ανδρέα Παπανδρέου ), Βασίλης Μανεσιώτης ( οικονομολόγος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής της επιτροπής για το κατοχικό δάνειο ), Ευθύμης Τσιώνας ( καθηγ. Οικονομικών και υπέρμαχος του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ) και ο Γιάννης Μονογυιός ( οικονομολόγος και σύμβουλος του κ. Στουρνάρα στο Υπουργείο Οικονομικών )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου