Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Μαΐου 27, 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ " ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ "

                  Βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη – ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Το γύρο του κόσμου κάνει από χθες η είδηση ότι μάλλον βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη. Το ταφικό οικοδόμημα εντοπίστηκε ανάμεσα στη στοά του 5ου αιώνα και τον αρχαϊκό ναό του Διός Σωτήρος και της Αθηνάς Σωτείρας (6ος αιώνας π.Χ.), μεταξύ της αρχαϊκής και της κλασικής πόλης, στη χερσόνησο «Λιοτόπι».
Όπως τόνισε ο αρχαιολόγος κ. Σισμανίδης: «Δεν έχουμε αποδείξεις αλλά ισχυρότατες ενδείξεις – φτάνουν σχεδόν στη βεβαιότητα. Η θέση στην οποία κτίστηκε το πεταλωτό οικοδόμημα, μέσα στην πόλη και κοντά στην Αγορά (κατά παρέκκλιση των νενομισμένων), με πανοραμική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η εποχή της κατασκευής του στην αρχή-αρχή ακόμη της ελληνιστικής περιόδου. Το ασύμβατο για άλλες χρήσεις σχήμα του. Ο δημόσιος χαρακτήρας του και η μεγάλη βιασύνη που διακρίνεται στην κατασκευή του, με ποιοτικό, αλλά ετερόκλητο οικοδομικό υλικό σε δεύτερη χρήση. Η ύπαρξη βωμού σε τετραγωνισμένο δάπεδο. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σωζόμενο αψιδωτό κτίσμα ήταν ο τάφος-ηρώο του Αριστοτέλη», επισημαίνει ο κ. Σισμανίδης.
Στη συνέχεια, όμως ο κ. Σισμανίδης έκανε σοβαρότατες καταγγελίες για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Δήμαρχο και πρώην Βουλευτή κ. Πάχτα και πολιτικούς άρχοντες της ευρύτερης περιοχής όπου μπλόκαραν αυτές τις ανακαλύψεις σταματώντας τη χρηματοδότηση της ανασκαφής γιατί ο συγκεκριμένος αρχαιολόγος τάχθηκε κατά της εταιρίας " Ελληνικός Χρυσός ". Τόσο τα στελέχη της εταιρίας όσο και οι υπόλοιποι ισχυροί κύριοι που θέλανε να φτιάξουν το εργοστάσιο, δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να ακούγεται η περιοχή Στάγειρα που γίνονταν οι ανασκαφές, καθώς απέχει μόλις 2 χλμ από εκεί που θα εγκαθίσταντο το εργοτάξιο.
Σχετικά με αυτές τις καταγγελίες δεν έγινε κανένας ντόρος και μόνο κάποιες μεμονωμένες φωνές δημοσιογράφων προσπάθησαν να το κάνουν γνωστό. Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις που γίνονται στο 6:33 :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου