Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Μαΐου 27, 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

            Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες απο πτυχια

Με αφορμή το ντόρο που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για τη νομιμοποίηση των πλαστών πτυχίων αποφάσισα να κάνω ένα ρεπορτάζ. Δεν κρύβω ότι κι εγώ ήμουν εξοργισμένη με όλο αυτό που γίνεται. Πριν αναφερθώ, όμως και εκφράσω αυτή την οργή μου αποφάσισα πρώτα να το ψάξω λίγο το θέμα, καθώς γνωρίζω τι παραπληροφόρηση υπάρχει γενικότερα για πολλά θέματα, αλλά και πόσο μπορεί να τρελαθεί κάποιος αν διαβάζει όλη μέρα τι γράφεται στο διαδίκτυο.

Η αλήθεια είναι ότι μεγάλη βοήθεια πήρα από το ρεπορτάζ του έγκριτου Δήμου Βερύκιου και απλά έψαξα κι εγώ με κάποιες άλλες πηγές μου από το Υπουργείο Παιδείας. Δε θα πάρω θέση αν είμαι υπέρ ή κατά όλου αυτού που γίνεται και τι θεωρώ νόμιμο και αν πρέπει να τιμωρηθούν κάποιοι από αυτούς ή και όλοι. Θα παραθέσω την αλήθεια και ο κάθε ένας μπορεί να εκφέρει άποψη.

Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι δε νομιμοποιούνται όσοι κατέχουν πλαστό πτυχίο. Αρκετοί από αυτούς έχουν πάει ήδη σπίτι τους και άλλοι βρίσκονται στα δικαστήρια. Θα νομιμοποιηθούν βάση εξετάσεων όσοι κατέχουν παραποιημένα πτυχία.

Συγκεκριμένα, τέλη δεκαετίας του '90 με αρχές του 2000 ξέσπασε σκάνδαλο με ιδιωτικά ΤΕΕ και ΙΕΚ που βάση αμοιβής έβαζαν υψηλούς βαθμούς σε φοιτητές τους για να τους δίνουν το πτυχίο, το οποίο μετά πιστοποιούνταν μέσω του Υπουργείου. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κλείσουν αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις, ενώ παρόλα αυτά οι εκάστοτε αρμόδιοι προσλάμβαναν αυτά τα άτομα που είχαν τα παραποιημένα πτυχία, εις γνώσιν τους για να στηρίξουν το πελατειακό κράτος. Ωστόσο, επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, η κ. Μαριέττα Γιαννάκου-Κουτσίκου που ήταν Υπουργός Παιδείας, έφτιαξε νόμο όπου όλοι αυτοί καλούνταν να δώσουν συγκεκριμένες εξετάσεις για να νομιμοποιήσουν τα πτυχία τους και να μην έχουν πρόβλημα ούτε για τη δουλειά τους, ούτε για τη μετέπειτα σύνταξή τους. Κανείς, όμως Υπουργός μέχρι τώρα δεν εφάρμοσε αυτό το νόμο.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν ο κ. Φίλης ενεργοποιεί αυτό το νόμο, δίνει σε όλους αυτούς που έχουν δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια στο Δημόσιο ( μη μου πείτε για το αν δούλευαν ή μας δούλευαν γιατί αυτό ισχύει και για όσους δουλεύουν στο Δημόσιο με πραγματικά πτυχία ) να νομιμοποιήσουν όλη τη διαδικασία με συγκεκριμένες εξετάσεις, αδιάβλητες (;) και να μπορέσουν κάποιοι από αυτούς που είναι κοντά στη σύνταξη να καταφέρουν να την πάρουν. 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και τα πληρωμενα πλαστα ειναι.ο νομος γιαννακου δεν εγινε για τους διορισμενους στο δημοσιο γιατι τα πτυχια αυτα ακυρωθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή