Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2015

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ( 3:11 π.μ.) ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΚΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

                     Αποτέλεσμα εικόνας για υπερπανσεληνος 2015

Ένα υπέροχο θέαμα θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τα ξημερώματα της Δευτέρας. 
Η πρώτη ολική έκλειψη υπερπανσελήνου θα πραγματοποιηθεί την αποψινή νύχτα, για πρώτη φορά μετά από το 1982 και είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο μια και αναμένεται να μην ξανασυμβεί πριν το 2033.   

Η NASA κυκλοφόρησε ένα βίντεο που μας συστήνει το σπάνιο αυτό φαινόμενο ενώ παράλληλα εξηγεί τη σημασία του και τη διαδικασία που το προκαλεί.   Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΝΑSA απόψε, η Σελήνη θα φαίνεται έντονα κόκκινη και 14% μεγαλύτερη σε μέγεθος από το σύνηθες στην παρατήρησή της από τη Γη. To φαινόμενο θα έχει διάρκεια λίγο μεγαλύτερη από μία ώρα και θα είναι ορατό από την Αμερική, την Ευρώπη και κάποια σημεία της Αφρικής και της Ασίας.   Όπως εξηγεί και το physicsgg.me, η «υπερπανσέληνος» συμβαίνει διότι η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη δεν είναι κυκλική αλλά ελλειπτική. Ενώ η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι περίπου 384.600 χιλιόμετρα, η πιο μακρινή απόσταση είναι 405.600 χιλιόμετρα (απόγειο) και η πιο κοντινή 363.700 χιλιόμετρα (περίγειο). 
Υπερπανσέληνο έχουμε όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της και τότε φαίνεται 14% μεγαλύτερη και 30% λαμπρότερη σε σχέση με την εμφάνισή της όταν βρίσκεται στο απόγειό της.

Η έναρξη της υπερπανσελήνου θα γίνει στις 3:11 π.μ. ( ξημερώματα Δευτέρας ), στις 4;07 π.μ. θα έχουμε τη μερική έκλειψη και το φαινόμενο θα φτάσει στην απόλυτη ολικότητά του στις 5:11 π.μ. Τέλος, στις  8:22 π.μ. θα έχουμε τη Δύση της Σελήνης.

ΠΗΓΗ: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου