Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2015

ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ

                        

Βαθαίνει, πλέον η αντιπαράθεση των Καταλανών με την κυβέρνηση της Ισπανίας, καθώς τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας των κέρδισαν την απόλυτη πλειοψηφία στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο κύριος αποσχιστικός συνασπισμός "Junts pel Si" (Μαζί για το Ναι) κέρδισε 62 έδρες στο 135μελές κοινοβούλιο αυτής της εύπορης βορειοανατολικής περιφέρειας της Ισπανίας, ενώ το μικρότερο αριστερό κόμμα CUP, που τάσσεται επίσης υπέρ της ανεξαρτησίας, κέρδισε άλλες 10 έδρες, έδειξαν τα επίσημα αποτελέσματα.

Μαζί συγκεντρώνουν το 47,33% των ψήφων.

«Οι Καταλανοί ψήφισαν ναι στην ανεξαρτησία», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, μετά την καταμέτρηση του 70,78% των ψήφων, απευθυνόμενος σε 2.000 οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Βαρκελόνης. «Κερδίσαμε», πρόσθεσε σε τέσσερις γλώσσες --στα καταλανικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Οι δύο αποσχιστικοί συνασπισμοί έχουν δηλώσει ότι θα ανακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας μέσα σε 18 μήνες, κάτι που η κεντρική κυβέρνηση στη Μαδρίτη λέει πως θα εμποδίσει δικαστικά επειδή το ισπανικό σύνταγμα δεν το επιτρέπει.

ΠΗΓΗ:stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου