Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2015

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ-ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

                 Επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις, ακυρώνεται το Μνημόνιο

Στα μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές μας για σταδιακή επαναφορά όλων των συλλογικών συμβάσεων. 
Αυτή η είδηση είναι πραγματική, δεν θα αποτελέσει μονομερή ενέργεια της νέας κυβέρνησης, αλλά όσο και να ακούγεται παράξενο, υπάρχει σαν όρος στο τρίτο μνημόνιο. Ένα από τα λίγα καλά που κατάφερε να κερδίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την τελευταία συμφωνία του μνημονίου ήταν και αυτό. Μάλιστα, αυτή τη φορά οι δανειστές μας δεν θα έχουν το μοναδική δικαιοδοσία για την απόφαση που θα παρθεί.  Ανάμεσα σε αυτούς που θα έχουν λόγο είναι και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Εργασίας, που ήδη έχει γνωμοδοτήσει για βασικό μισθό στην Ελλάδα στο μέσο όρο των μισθών της Ευρώπης. 

Ακόμη, από το Υπουργείο Εργασίας εκδόθηκε σήμερα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αμέσως μετά τις εκλογές θα δημιουργηθούν δύο νέες δομές. Η πρώτη θα αφορά δωρεάν νομική υποστήριξη εργαζομένων που πλήττονται από πιέσεις της εργοδοσίας στις επιχειρήσεις που εργάζονται και η δεύτερη θα αφορά δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη ασφαλισμένων για την ενημέρωση τους για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω μένει να τα δούμε γιατί από λόγια όλοι έχουμε χορτάσει. Το μόνο που θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε είναι, με ποια κυβέρνηση θεωρούμαι ότι μπορεί να ανοίξουν αυτές οι συζητήσεις σε βάθος και σίγουρα με ποια κυβέρνηση πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι υπέρ των απλών πολιτών.


ΠΗΓΗ:ergasiaka-gr.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου