Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2015

Ο ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ

                  

Εδώ και πέντε χρόνια ο Ερβέ Φαλτσιανί σε διάφορες συνεντεύξεις που δίνει σε Έλληνες δημοσιογράφους επιμένει ότι θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας, αλλά κανείς από τις κυβερνήσεις μας υπεύθυνα δεν τον έχει πλησιάσει να δώσει τα στοιχεία που έχει σχετικά με τους λογαριασμούς συμπολιτών μας στο εξωτερικό ( λίστα Λαγκάρντ). Τελικά, έστω και τώρα, πριν τρεις μέρες 4 εισαγγελείς ταξίδεψαν στη Γαλλία, όπου βρίσκεται ο Φαλτσιανί και επί 9 ώρες τους έδινε στοιχεία που... καίνε.

Σε δηλώσεις του στο " ΒΗΜΑ της Κυριακής ο Φαλτσιανί, τόνισε ότι " όλοι οι μηχανισμοί που ακολουθήθηκαν στο σύστημα της λίστας Λαγκάρντ, δείχνουν ότι πίσω από εταιρίες και αχυράνθρωπους κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα "
Ακόμη, επανέλαβε πολλές φορές: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαφθορά. Εσείς έχετε μια μοναδική ευκαιρία να την αντιμετωπίσετε με τη νέα κυβέρνηση». Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοεί, απάντησε:  «Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα να είναι πιο σταθερή».
 
Ο κ. Φαλτσιανί μίλησε και στην ΕΡΤ για την πολύωρη κατάθεση στους Έλληνες εισαγγελείς αναφέροντας:  «Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ήταν νευρικοί και πόσο δύσκολο ήταν για εκείνους απλώς να βρίσκονται εδώ, στο Παρίσι, σήμερα. Όποτε ήθελα απλώς να τους ευχαριστήσω πολύ, επειδή ό,τι έκαναν ήταν πολύ θαρραλέο».
 
Και συνεχίζει ο Φαλτσιανί:
«Βλέπω τις ίδιες σκέψεις, την ίδια προσπάθεια που είδα στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ήταν πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση Τσίπρα να προχωρήσει, αλλά και για τον εισαγγελέα.
Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες, να εμβαθύνουμε, όσον αφορά στους μηχανισμούς, και έτσι επισημάναμε νέους τρόπους, νέα στοιχεία, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν, να συνεχίσουν.
Η μεγάλη ευκαιρία που είχαμε ήταν να παγιώσουμε σχέσεις με άλλους ερευνητές στο εξωτερικό, από διαφορετικές χώρες. Και ήδη συμφωνήσαμε πως ΑΝ η επόμενη κυβέρνηση τους αφήσει να εργαστούν, θα το κάνουμε».

ΠΗΓΗ:stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου