Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΛΥΣΕΙ" ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

                 Αποτέλεσμα εικόνας για ντομπρόβσκις

Φτάνει σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο κ. Βάλντις Ντομπρόβκις και το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσης ραντεβού με τους υπουργούς Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο καθώς και με τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη. Αύριο θα συναντηθεί επίσης με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Το μεγάλο «αγκάθι» των πλειστηριασμών αναμένεται να τεθεί σήμερα στον κ. Ντομπρόβσκις, σε μια προσπάθεια να βρεθεί πολιτική λύση. Η κυβέρνηση πρότεινε να τεθεί ως κριτήριο το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος να μην ξεπερνά τις 35.000 ευρώ και αντικεμενική αξία του ακινήτου έως τις 200.000 ευρώ για άγαμο και έως τις 325.000 ευρώ για τρίτεκνη οικογένεια. Οι δανειστές επιμένουν σε εισοδηματικό όριο μόλις 8.180 ευρώ για τον άγαμο και 23.947 για πενταμελή οικογένεια με όριο αντικειμενικής αξίας ύψους μόλις 120.0000 ευρώ.
 
Ακόμη, υπό συζήτηση θα τεθεί και το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, καθώς την περασμένη Παρασκευή έληξε και η τελευταία παράταση που έδωσε η κυβέρνηση, μέσω ενός δελτίου τύπου που εξέδωσε την προπερασμένη εβδομάδα και από σήμερα θα ισχύει το 23%.
 Παρά τις υποδείξεις της Κομισιόν για το πώς λειτουργεί το σύστημα ΦΠΑ στις ευρωπαϊκές χώρες, το κυβερνητικό σχέδιο μιλά για ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην εκπαίδευση (0% σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, 6% στα φροντιστήρια  και 23% σε ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ και Ανοιχτό Πανεπιστήμιο).

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου