Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2015

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

          
Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ξεκινάει τις επόμενες μέρες η εφαρμογή των εφαρμοστικών νόμων και ένας από αυτούς περιλαμβάνει και την απελευθέρωση της λειτουργίας των φαρμακείων.
Συγκεκριμένα, το αμέσως επόμενο διάστημα επιχειρηματίες θα μπορούν να ιδρύουν φαρμακεία, με τον όρο να απασχολούν σε αυτά υπεύθυνους φαρμακοποιούς. Ελεύθερη θα είναι από τον νέο χρόνο και η αγορά των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).
Πρόκειται για φάρμακα για τον βήχα και το κρυολόγημα, παυσίπονα, βιταμίνες, φάρμακα για το πεπτικό, τη φροντίδα του δέρματος και των ματιών, τα οποία θα μπορούν πλέον να διατίθενται από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.
Η απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων αναμένεται να οδηγήσει πιο γρήγορα σε απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ. Από τη στιγμή που μη φαρμακοποιός θα κατέχει άδεια λειτουργίας φαρμακείου, θα μπορεί να τα διαθέτει νόμιμα σε οποιονδήποτε χώρο επιλέξει να λειτουργεί το «φαρμακείο» του.
Οι αλλαγές αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και αναμένεται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό στην αγορά φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα ιδρύσουν φαρμακεία εντός των επιχειρήσεών τους και σε αυτό έχουμε τις έντονες αντιδράσεις των φαρμακοποιών.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου