Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Ιουνίου 24, 2014

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Κλινικές: «Δημόσια συγγνώμη» για τις κινητοποιήσεις που έρχονταιΤο " πράσινο φως " για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στο χώρο της Υγείας, δίνει το  " νομοσχέδιο σκούπα" που συζητιέται αυτές τις ημέρες στη βουλή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τροπολογία αυτή, ο υπολογισμός του απαραίτητου προσωπικού στις ιδιωτικές κλινικές θα είναι σε συνάρτηση με την πληρότητα των κλινών. Αυτό σε απλά μαθηματικά σημαίνει ότι λόγω της μείωσης, πλέον της πληρότητας των ιδιωτικών κλινικών θα υπάρχει προσωπικό το οποίο θα περισσεύει και θα απολύεται με την... ευλογία της κυβέρνησης.
Υποτίθεται, ότι ο στόχος είναι να υπάρχει τόσο προσωπικό όσο χρειάζεται για τη σωστή εξυπηρέτηση των νοσηλευομένων ανάλογα με την πληρότητα που έχει η κάθε ιδιωτική κλινική. Έτσι, σύμφωνα με τις εργατικές οργανώσεις, η κάθε διοίκηση μπορεί να προφασιστεί μειωμένη πληρότητα και να απολύσει έτσι χωρίς περιορισμό μεγάλο αριθμό προσωπικού και μετά αν αλλάξει κάτι και αυξηθεί η πληρότητα να προσλάβει νέο προσωπικό με νέο μισθολογικό καθεστώς.
Αν σε αυτά λάβουμε υπ' όψην και την απαίτηση για απελευθέρωση των απολύσεων από  εκπροσώπους της ΠΑΣΙΔΙΚ, στη τελευταία συνάντηση που είχαν με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη πριν αυτός αποχωρήσει από το Υπουργείο, καθώς και την ανακοίνωση που έβγαλε αμέσως μετά η Ένωση των ιδιωτικών διαγνωστικών και κλινικών για δρομολόγηση ανεξέλεγκτων απολύσεων τότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι αρχίζει νέα τάξη πραγμάτων στο χώρο της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου