Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Ιουνίου 29, 2014

ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ?

Το τελευταίο διάστημα ζούμε... το θέατρο του παραλόγου στο τομέα της Υγείας. Οι επιχειρηματίες, είτε στο τομέα του φαρμάκου είτε της πρωτοβάθμιας περίθαλψης κλαίγονται ότι χάνουν λεφτά και από την άλλη οι εργαζόμενοι ζούνε σε ένα περιβάλλον ανασφάλειας και εργασιακής βίας.
Το εγχείρημα του ΕΟΠΥΥ, που ξεκίνησε από τον Ανδρέα Λοβέρδο σαν ιδέα ήταν κάτι πολύ καλό.
Ο πρώην Υπουργός Υγείας, όμως δεν ενδιαφέρθηκε να οργανώσει σωστά και δίκαια το σύστημα αυτό και έδωσε τα πάντα στους μεγάλους επιχειρηματίες και κυριολεκτικά έφερε στην απόγνωση μικρές επιχειρήσεις Υγείας και μικρογιατρούς. Για όσους μάλιστα δεν το πιστεύουν αυτό ας δουν τους ισολογισμούς των μεγάλων ιατρικών διαγνωστικών και κλινικών και ας μας πουν πόσες επιχειρήσεις είχαν αύξηση καθαρών κερδών το 2011 και 2012 μέσα στην κρίση.
Ο Λυκουρέντζος λίγο πολύ προσπάθησε να ισορροπήσει λίγο αυτή την πολιτική του Λοβέρδου, χωρίς αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια φτάνουμε στον Άδωνι Γεωργιάδη. Προσωπικά δεν τρέφω καμία συμπάθεια ή εκτίμηση στο πρόσωπό του. Τολμώ, όμως να πω ότι επειδή είναι άνθρωπος του εμπορίου και γνωρίζει πως κινούνται τα πράγματα του δούναι και λαβείν μελέτησε πολύ καλά στο αντικείμενο και προσπάθησε στα πλαίσια και τα όρια που του έθεταν οι τροϊκανοί, να φερθεί έντιμα και να μην κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε επιχειρηματίες, εργαζόμενους, γιατρούς, ασφαλισμένους. Πήρε ρίσκο πολιτικό με τις ενέργειές του, αλλά όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά το χώρο της Υγείας ... τον έφαγαν οι επιχειρηματίες και κυρίως ο χώρος των φαρμάκων.
Ερχόμαστε, λοιπόν στο τώρα και τον Μάκη Βορίδη που με τις πρώτες ενέργειές του δείχνει να προσπαθεί να προσεγγίσει τους επιχειρηματίες. Έδωσε υποσχέσεις για αύξηση προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ το 2015, όταν η Τρόικα είναι απόλυτη και ζητά μείωση κατά  25%. Μετά μίλησε για ανακατανομή που παραπέμπει σε αύξηση του πλούτου των ήδη πλουτισμένων.
Παρόλα, αυτά η ΠΑΣΙΔΙΚ περιμένει μέχρι τέλους της εβδομάδας που μας έρχεται συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Βορίδη, αλλιώς απειλεί με επίσχεση παροχής υπηρεσιών.
Μέσα σε όλα αυτά, καθημερινά υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων στην ιδιωτική πρωτοβάθμια περίθαλψη για απειλές από πλευράς εργοδοσίας για απολύσεις, μειώσεις μισθών, κλείσιμο μονάδων Υγείας σε μεγάλους ομίλους και γενικότερα ένα κλίμα τρομοκρατίας με την δικαιολογία ότι λόγω καθυστέρησης πληρωμών από ΕΟΠΥΥ αλλά και του claw back με του rebate τα οικονομικά στενεύουν.
Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου