Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Μαΐου 18, 2015

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ-ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

                      Αποτέλεσμα εικόνας για νικολαος παππας

Σημαντικές εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μέσα στο Καλοκαίρι, όσο αφορά τα τηλεοπτικά κανάλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προτίθεται να δώσει τέσσερις άδειες, εκ των οποίων η μία θα είναι για την ΕΡΤ.

Αυτό αντικειμενικά σημαίνει ότι θα μείνουν μόνο τρεις επίσημες άδειες γα τα ιδιωτικά κανάλια. Οι εξελίξεις, αν αυτό γίνει πράξη θα είναι ραγδαίες και βέβαια μπορεί το θολό μιντιακό τοπίο να καθαρίσει, αλλά σαν ντόμινο θα παρασύρουν αυτές οι αποφάσεις σε συγχωνεύσεις που θα οδηγήσουν και σε ανεργία ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο.

Εάν αυτό συμβεί αυτόματα θα πρέπει να προχωρήσουν τα πλάνα συγχωνεύσεων κάποιων καναλιών (δύο φορές έχει ναυαγήσει η συγχώνευση Mega-Star, τα σχέδια όμως υπάρχουν), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αλυσιδωτές επιπτώσεις στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν σε ομίλους ΜΜΕ. 
 Ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς άλλωστε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών έκανε λόγο για άναρχο τοπίο ενώ τόνισε πως υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια. Είχε μάλιστα προαναγγείλει πως μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τεχνικές, νομικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται για τη νόμιμη λειτουργία τους. 

Η αλήθεια είναι ότι τα κανάλια για μια χώρα σαν την Ελλάδα είναι πολλά, ότι υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις σε κάποιες περιπτώσεις για έλεγχο της εξουσίας μέσω των μίντια, ενώ είναι σίγουρο ότι τα τελευταία χρόνια " φυτοζωούν " όλα τα κανάλια και συνεχίσουν να υπάρχουν χάρη σε δάνεια και σχέσεις εξάρτησης με Τράπεζες και γενικότερα πολιτικοοικονομικής εξουσίας.

Το σίγουρο είναι ότι ο Νίκος Παππάς πριν προχωρήσει στις όποιες αποφάσεις θα έχει μελετήσει ενδελεχώς και με με δίκαιο τρόπο όλες τις πλευρές του θέματος που πραγματικά είναι ... καυτή πατάτα στα χέρια της κυβέρνησης, αλλά κάποια στιγμή θα έπρεπε να υπάρξει σοβαρό ξεσκάρτισμα στον χώρο αυτό.

ΠΗΓΗ:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου