Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2015

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ-ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ

                          Πού έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και θεσμοί σε εργασιακά και Ασφαλιστικό
" Κλειδώνει " η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές τις επόμενες ώρες. Το προσύμφωνο ήδη βρίσκεται στα χέρια των εταίρων μας, το οποίο μελετάνε και όπως φαίνεται Δευτέρα ή Τρίτη θα υπάρξει ένα έκτακτο Eurogroup στο οποίο θα επικυρωθεί η συμφωνία και θα αρχίσουν να αποδεσμεύονται τα πρώτα χρήματα των δόσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα άμεσα μέτρα τα οποία θα αποφασιστούν είναι μόνο 1,8 δις και αφορούν βασικά ζητήματα, αλλά τις... καυτές πατάτες Ελλάδα και δανειστές τις αφήνουν για αργότερα.
Συγκεκριμένα, όσο αφορά το ΦΠΑ η χώρα μας επιθυμεί τρεις συντελεστές, οι εταίροι μας ζητούν δύο, αλλά όπως φαίνεται εκεί θα βρεθεί λύση στο τέλος με την Ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει παραχώρηση μόνο όσο αφορά τον χαμηλό συντελεστή στα τρόφιμα.
Όσο αφορά το συνταξιοδοτικό η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα επαναφέρει άμεσα το σχέδιο για ενοποίηση των ταμείων και θα τεθεί και το χρονοδιάγραμμα για το τέλος των πρόωρων συντάξεων, με νόμους όμως που θα οριστικοποιηθούν τον Σεπτέμβριο. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν θέλει κάτι τέτοιο να ισχύσει για μητέρες ανηλίκων που έχουν ήδη θεμελιωμένο δικαίωμα και για άτομα με ειδικές ανάγκες.  Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι μία νέα μείωση συντάξεων, ενώ για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος εμείς ζητάμε να καταργηθεί, αλλά οι εταίροι μας δέχονται να " παγώσει" μέχρι το 2017.
Τέλος, για τα εργασιακά υπάρχει μία κοινή θέση Ελλάδας και Ευρωπαίων να υπάρξει μία έκθεση από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και η Ελλάδα να ακολουθήσει τα ισχύοντα στις άλλες χώρες της Ευρώπης κατά μέσο όρο και όχι παίρνοντας μεμονωμένα ακραία παραδείγματα, όπως τι συμβαίνει στη Βουλγαρία ή τι συμβαίνει στην Ελβετία. Όπως φαίνεται θα υπάρξει επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων μετά από συζητήσεις με τους εταίρους που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.
Όσο για τις 100 δόσεις, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι αυτή η ρύθμιση θα αποφέρει 600 εκ. ευρώ στα ταμεία του κράτους και θέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτό το ποσό, μόνο που οι δανειστές αμφιβάλουν αν θα πετύχουμε αυτό το νούμερο. Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη ρύθμιση πάει πολύ καλά και φαίνεται να έχουν αρχίσει να πληρώνουν και άτομα που για αρκετά χρόνια είχαν οφειλές στην εφορία και δεν είχαν καταβάλει ούτε ευρώ.
Μετά από όλα αυτά, αν η συμφωνία αυτή έχει το αίσιο τέλος το οποίο εικάζουν όλοι οι γνωρίζοντες εκ των έσω των διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα θα εισπράξει τα πρώτα χρήματα που θα της δώσουν τη ρευστότητα που χρειάζεται και η δόση προς το ΔΝΤ που είναι για τις 5 Ιουνίου θα πληρωθεί. Τελικά, ίσως οι ψυχραιμότερες φωνές που μιλούν για καταστροφή όλης της ευρωζώνης μπροστά σε ένα Grexit μάλλον θα επικρατήσουν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου