Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2015

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ FIFA ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ

               Ελβετία: Χειροπέδες σε αξιωματούχους της FIFA!

Συνελήφθησαν υψηλάβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά από εισβολή της Ελβετικής αστυνομίας τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο "Baur au Lac" της Ζυρίχης, όπου είχαν καταλύσει για το ετήσιο συνέδριό τους.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των «New York Times» τα έξι στελέχη της FIFA που συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Όπως τονίζεται, οι κατηγορούμενοι «ξέπλυναν» τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από 100 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα πάντως με τον «Guardian», την ίδια ώρα με τη Ζυρίχη γίνονταν κι άλλες αστυνομικές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, με τους συλληφθέντες να φτάνουν συνολικά τους 15.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια να καθαρίσουν τα κυκλώματα των στημένων ματς σε πολλές χώρες της Ευρώπης και γι΄αυτό έχουμε διάφορες συλλήψεις κατά καιρούς και ακόμη και υποβιβασμούς συλλόγων σε άλλες χώρες, βέβαια και όχι στη δική μας. Πρώτη φορά, όμως παρατηρείται να γίνεται κάτι ανάλογο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου