Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Μαΐου 18, 2015

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ?-ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ

          

Τον γύρο του κόσμου κάνει την τελευταία ώρα κείμενο που φαίνεται να προέρχεται από την Κομισιόν και το οποίο εστάλη προς την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ  προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα σε  συμφωνία με τους εταίρους.  

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή , προκειμένου να  ξεκλειδώσει άμεσα η βοήθεια από το EFSF προς την Ελλάδα  και να υπάρξει μια συνολική συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο, προτείνει, να  ληφθούν τα συμφωνηθέντα μέτρα, ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου, μέχρι τον Ιούνιο, και να εφαρμοστούν το φθινόπωρο οι  διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία που προτείνει ο ΟΟΣΑ .  

 Στο Κείμενο  της Κομισιόν προτείνονται μεταξύ άλλων   καθιέρωση ενιαίου συντελεστή  ΦΠΑ 18%   για μετά το καλοκαίρι,  αύξηση της έκτακτης εισφοράς στα ετήσια εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ, στα προ της μείωσης επίπεδα, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά, και  να  επανεξεταστεί το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας υπό το πρίσμα της έκθεσης του ILO 

Σύμφωνα με το Reuters, η Κομισιόν δηλώνει άγνοια για νέα πρόταση Γιούνκερ, ενώ και Έλληνες αξιωματούχοι αρνούνται να σχολιάσουν κάτι ανάλογο. Απλά ενημερώνουν ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σήμερα μέσω της τηλεδιάσκεψης στο Brussels Group.

Από την πλευρά της, η Annika Vreidthardt εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε μέσω twitter πως «δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ρεπορτάζ που κυκλοφορεί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης για την Ελλάδα. Δεν γνωρίζω τέτοια πρόταση. Δουλεύουμε με στόχο ολοκληρωμένη συμφωνία».

ΠΗΓΗ:stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου