Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΑΚΑΡΠΕΣ 9 ΩΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ-Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Οι δανειστές διαφωνούν με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%Εννέα ώρες συζητούσαν οι δανειστές με τους κ.κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Όχι μόνο δε δημιουργήθηκε καμία πρόοδος, αλλά το κουαρτέτο ( εξελίχθηκε κατά ένα άτομο από τρόικα ) εμφανίστηκε σε σκληρή γραμμή, απέρριψε το ασφαλιστικό σχέδιο Κατρούγκαλου και ζήτησε μειώσεις συντάξεων.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Εργασίας βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και προσπαθούσαν να βρουν εναλλακτικές λύσεις σε ορισμένα σημεία του ασφαλιστικού τα οποία δε δέχονταν οι δανειστές.

Προς το παρόν, όλα δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε "ναυάγιο" και η αξιολόγηση μάλλον θα αργήσει. Αυτό σε συνδυασμό και με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών, απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας στο 50%, απέρριψαν το μεγαλύτερο μέρος τους ασφαλιστικού, ενώ ζήτησαν η βασική σύνταξη να πέσει λίγο κάτω από τα 380 ευρώ και να λαμβάνονται σε αυτό υπ' όψιν και εισοδηματικά κριτήρια. 
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι προς το παρόν έχουμε αδιέξοδο και χωρίς ακόμη να έχει μπει στο τραπέζι το θέμα του βασικού μισθού και των πλειστηριασμών.

Στο περιθώριο όλων αυτών, σήμερα ο κ. Αλέξςη Τσίπρας θα βρεθεί στο Λονδίνο όπου υπάρχει πενταμερής συνάντηση για το προσφυγικό. Αναμένεται μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση που θα έχει κατ' ιδίαν με την Άνγκελα Μέρκελ θα ζητήσει πολιτική λύση στο αδιέξοδο που έχει με το κουαρτέτο των δανειστών που βρίσκεται στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου