Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ-ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΑΜΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΕΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥΜέτρα που θα έπρεπε να ισχύουν από την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από το 2012, αρχίζουν να εφαρμόζονται, πλέον ώστε να περιοριστούν τα έξοδα του οργανισμού εντός του προϋπολογισμού του. 
Ήδη τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι σε διαγνωστικά και κλινικές για τυχόν παρανομίες που ξεφεύγουν των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί. Σαφώς οι υπάλληλοι του οργανισμού είναι λίγοι και δε φτάνουν, αλλά σύντομα θα προσληφθούν και άλλοι ελεγκτές, ενώ πλέον δίνεται και οικονομικό κίνητρο ώστε να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα, στον ΕΟΠΥΥ θα υπάρχει ένας έξτρα λογαριασμός όπου εκεί θα καταθέτονται τα πρόστιμα που θα μπαίνουν στους παρόχους που παρανομούν, ενώ κάποιο ποσοστό από τα χρήματα αυτά θα το λαμβάνουν οι ελεγκτές που εντόπισαν τις παρανομίες αυτές.
Ακόμη, μετά τη μείωση του κρατικού τιμολογίου για τις συχνότερες των εξετάσεων που κάνουν οι ασφαλισμένοι και που ήδη έχουν αποφέρει κάποιο κέρδος στον οργανισμό, έρχεται το αυστηρό όριο και στις επισκέψεις των ασφαλισμένων στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αλλά και τις διαγνωστικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμης θέτει πλαφόν στα ραντεβού των ασθενών, οι οποίοι δεν θα επιτρέπεται να επισκέπτονται περισσότερες από δύο φορές το μήνα γιατρό της ίδιας ειδικότητας, στο πλαίσιο των 200 δωρεάν επισκέψεων που έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί κάθε συμβεβλημένος γιατρός.
Μάλιστα, όπως είχαμε γράψει πριν λίγες μέρες, σε ότι αφορά την διαγνωστική διάγνωση θα υπάρχει κλείδωμα του ΑΜΚΑ, δηλαδή όταν ένας ασθενής κάνει μια διαγνωστική ή εργαστηριακή εξέταση, αυτό θα φαίνεται στο ΑΜΚΑ του, με συνέπεια να μην μπορεί να επαναλάβει την ίδια εξέταση σε χρονικό διάστημα που θα ορίσει ο ΕΟΠΥΥ.
Με λίγα λόγια ο  έλεγχος των επισκέψεων και των διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούν οι ασθενείς θα γίνεται μέσω του ΑΜΚΑ, το οποίο και θα "κλειδώνει” μετά τις δύο επισκέψεις.
Ωστόσο για τους χρόνια πάσχοντες ή για έκτακτες περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η επιπλέον ιατρική εξέταση, οι γιατροί θα μπορούν να ξεκλειδώνουν τον ΑΜΚΑ, με τις «ευλογιές» του ΕΟΠΥΥ.
ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου