Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟ " ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ "-ΑΣ ΕΞΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

                    i-larisa-prwtoporei-o-toixos-tis-kalosunis-gia-ekeinous-pou-exoun-anagki


Από τις ειδήσεις που λατρεύουμε να γράφουμε και να κάνουμε γνωστές όσο περισσότερο γίνεται είναι και η παρακάτω:
Στη Λάρισα είχαμε μία αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία από υπέροχους ανθρώπους που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να βρει μιμητές σε όλη την Ελλάδα. Επειδή " δεν είναι ντροπή να μένεις από δουλειά και από τρόφιμα, αλλά ντροπή είναι να σε αναγκάζουν να ψάχνεις στα σκουπίδια " όπως τονίζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλικής πόλης, αποφάσισαν να κρεμάσουν στους τοίχους σακούλες με τρόφιμα και ρούχα. Αν περπατώντας σε δρόμους της Λάρισας δείτε αυτές τις κρεμάστρες μην εκπλαγείτε. Πρόκειται για το " τοίχο της καλοσύνης ".
Μέσα από τη σελίδα τους στο facebook, οι εμπνευστές της ιδέας ενημερώνουν τους κατοίκους για τα σημεία όπου μπορούν να βρουν καθαρό φαγητό, το οποίο τοποθετείται στις ειδικές κρεμάστρες που βρίσκονται σε όλη την πόλη.
Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να σταματήσει ο κόσμος να βάζει σακούλες με καθαρό φαγητό σε κάδους σκουπιδιών, αλλά να τις τοποθετεί σε πιο αξιοπρεπή και ασφαλές σημεία. Για να μην βλέπουμε εικόνες ανθρώπων να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια.

Ο Δημήτρης, ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας είπε στην εφημερίδα «Ελευθερία» ότι πήραν την ιδέα από το Ιράν, όταν μια εικόνα έγινε viral. Κάποιος είχε εγκαταστήσει μερικά άγκιστρα και κρεμάστρες στον τοίχο, γράφοντας δίπλα: " Αν δε το χρειάζεσαι άφησέ το. Εάν το χρειάζεσαι πάρτο" 

Μέσα σε σύντομο διάστημα η δράση διαδόθηκε αρκετά και ήδη υπάρχουν πολλά σημεία της πόλης με τις κρεμάστρες της... αγάπης και της αξιοπρέπειας.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου