Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2016

Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ-Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

                  Αποτέλεσμα εικόνας για eikones apo lagkard
Για πρώτη φορά στα χρονικά το ΔΝΤ ζητάει από συγκεκριμένους Έλληνες δημοσιογράφους να διαψεύσουν τα ρεπορτάζ τους και μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Τζέρι Ράις ζήτησε κατ' εντολή της Κριστίν Λαγκάρντ, να ανακαλέσουν τις παραποιημένες δηλώσεις της.
Ταυτοχρόνως ενημέρωσε τους έλληνες διαπιστευμένους δημοσιογράφους των άλλων μέσων ότι η είδηση παραποιήθηκε, διευκρινίζοντας τα εξής:
«Η αναφορά του  Mega TV ήταν λάθος, όπως μπορείτε να δείτε καθαρά από όσα  κατά λέξη  είπε η κυρία Λαγκάρντ παρακάτω»γράφει μεταξύ άλλων στο σημείωμά του προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, παραπέμποντας  μάλιστα στο επίμαχο βίντεο του Μega». (His reporting on MegaTV was wrong as you can clearly see from the verbatim of what Madame Lagarde said below. Gerry)

Οι πραγματικές δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, όπως πραγματικά μεταφράζονται είναι:
«Πάντα έλεγα ότι το Ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να στηρίζεται σε δύο «πυλώνες»: ο ένας είναι αυτός των σημαντικών μεταρρυθμίσεων και ο άλλος αυτός της ελάφρυνσης του χρέους. Επιμένουμε σε αυτή την άποψη: Σημαντική μεταρρύθμιση, ελάφρυνση χρέους. Εάν η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να είναι τόσο σημαντική, ουσιαστική και βαθιά όσο χρειάζεται, αυτό θα σημαίνει περισσότερη ελάφρυνση χρέους από την άλλη πλευρά (εννοεί τους Ευρωπαίους). Αλλά, εξίσου, καμία ελάφρυνση χρέους, όσο μεγάλη και αν είναι, δεν μπορεί να καταστήσει το ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Για να είναι η χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα ισοσκελισμένη, κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός πρέπει να διαθέτει 10% του ΑΕΠ στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Αυτό δεν είναι βιώσιμο, ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 2.5% του ΑΕΠ. Το 10% δεν είναι βιώσιμο. Οπότε, πρέπει όλα [τα νούμερα] να βγαίνουν και το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να είναι βιώσιμο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και αυτό επιβάλλει να λαμβάνονται τώρα μέτρα που θα έχουν διάρκεια για να το καταστήσουν βιώσιμο.
Θέλω να πω, ότι πραγματικά δεν μου αρέσει όταν μας παρουσιάζουν ως το δρακόντειο, αυστηρό τρομερό ΔΝΤ (και αυτό) διότι δεν θέλουμε δρακόντεια οικονομικά μέτρα να εφαρμόζονται στην Ελλάδα, που έχει υποστεί τόσες θυσίες. Πάντα λέγαμε ότι η οικονομική προσαρμογή δεν πρέπει να είναι υπερβολική, ώστε η οικονομία να συνεχίσει να λειτουργεί και τελικά να αυξηθεί. Αλλά τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν, το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να μεταρρυθμιστεί, το σύστημα είσπραξης φόρων πρέπει να βελτιωθεί ώστε να υπάρχουν έσοδα, η φοροδιαφυγή να σταματήσει και η ελάφρυνση του χρέους από τους άλλους Ευρωπαίους θα πρέπει να συνοδεύει αυτή τη διαδικασία.
Θα δώσουμε μεγάλη προσοχή στην βιωσιμότητα των μεταρρυθμίσεων, στο γεγονός ότι πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα, και στο γεγονός ότι πρέπει να στηρίζεται σε δύο πυλώνες.
Αυτή θα είναι η πυξίδα μας για την Ελλάδα, αλλά θέλουμε αυτή ή χώρα να επιτύχει στο τέλος της ημέρας, αλλά πρέπει να επιτύχει στην πραγματική ζωή, και όχι στα χαρτιά».

ΠΗΓΗ: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου