Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Ιουλίου 13, 2014

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

                                    
Μπορεί σήμερα να ήταν η πρεμιέρα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές, ωστόσο η εικόνα στην Ερμού θύμiζε... αργία.
Τα περισσότερα μαγαζιά κατέβασαν ρολά συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία, που είχε προαναγγείλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), ενώ η ΓΣΕΒΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας είχαν ζητήσει από τους επιχειρηματίες να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους.
Οι ελάχιστοι έμποροι που αποφάσισαν να λειτουργήσουν κανονικά τις επιχειρήσεις τους έγιναν στόχος των εξαγριωμένων απεργών, οι οποίοι απέκλεισαν τις εισόδους και αποδοκίμαζαν τους πελάτες.
Φωνάζοντας "έξω!" εμπόδιζαν τον κόσμο να ψωνίσει, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε ένταση, καθώς κάποιοι πελάτες αντιδρούσαν, λέγοντας ανοιχτά ότι είναι υπέρ του νόμου για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές.

Κάποιες επιχειρήσεις που αρχικά έσπασαν την απεργία, αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά, μετά τον αποκλεισμό των απεργών.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, για ένα χρόνο πιλοτικά θα λειτουργούν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου στις εξής περιοχές: Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, Δήμος Μυκόνου, Δήμος Θήρας, Δήμος Ερμούπολης Σύρου, Δήμος Κω,
Δήμος Ρόδου.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΕΕ η ΓΣΕΒΕΕ και η ΟΙΥΕ (Ομοπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) γνωστοποίησαν ότ προχωρούν, από κοινού, σε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή αναστολή και ακύρωση της απόφασης αν και το πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί τόσο για το αν θα είναι ανοικτά τα μαγαζια σε τουριστικές περιοχές, αλλά ότι η τελευταία απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης λειτουργεί ως προάγγελος για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας όλων των καταστημάτων (ωράριο, εκπτώσεις προσφορές).

Για το θέμα ενημερώθηκε και η τρόικα και όπως έγινε γνωστό από την ελληνική πλευρά σε εύλογο διάστημα θα πραγματοποιηθεί έρευνα για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και αν διαπιστωθεί ότι δεν ήταν η αναμενόμενη θα υπάρξουν διορθωτικές αποφάσεις.
Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και σωματεία εργαζομένων στον χώρο του εμπορίου πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία κατά μήκος της οδού Ερμού, από την πλατεία Συντάγματος και προς το ναό της Παναγίας Καπνικαρέα.
Υπενθυμίζουμε ότι από αύριο, Δευτέρα, 14 Ιουλίου, αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου, ενώ την επόμενη Κυριακή τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά με βάση τη νομοθεσία που προβλέπει το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων επτά φορές τον χρόνο.
Βέβαια, όλα αυτά ξεκινάνε από εμάς και καταλήγουν σε μας, αφού αν πουν σε κάποιους και κυρίως στους δημοσίους υπαλλήλους να δουλέψουν Κυριακή θα ξεσηκωθούν, αλλά όταν δουλεύουν οι άλλοι τρέχουν να εξυπηρετηθούν. Δυστυχώς, κοιτώντας όλοι τον εαυτούλη μας τραβάμε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά το βράδυ θα έχουμε και πάλι τα κατευθυνόμενα ρεπορτάζ που όλοι θα βλέπουν σαν ευλογία ότι τα μαγαζιά θα ανοίγουν τις Κυριακές είτε πρόκειται για υπαλλήλους είτε για πελάτες.
                                
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου