Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Ιουλίου 09, 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ FACEBOOK ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

imageΜία ακόμη τεράστια επιτυχία της Ελληνικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με διεθνή αναγνώριση αυτή τη φορά μας επιβεβαίωσε ότι σε αυτή τη χώρα όταν υπάρχουν υπηρεσίες που υπηρετούνται από σωστούς ανθρώπους που θεωρούν το επάγγελμά τους λειτούργημα και πασχίζουν με όσα μέσα τους δίνονται για το καλύτερο, χωρίς λαμογιές και δεύτερες σκέψεις τότε μπορούμε να ελπίζουμε για το καλύτερο. Μόνο που πόσες υπηρεσίες λειτουργούν τόσο σωστά και οργανωμένα όσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος υπό την επίβλεψη του κ. Σφακιανάκη ?
Συγκεκριμένα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε και συνέλαβε δύο Έλληνες 27 και 31 ετών που κατάφεραν να βάλουν το Facebook σε μεγάλους μπελάδες όταν δημιούργησαν και διέσπειραν τον ιό Lecpetex (ή κουνάβι) και αυτή η επιτυχία είχε σαν αποτέλεσμα το facebook να στείλει τα συγχαρητήριά του στην ΕΛΑΣ. Ο ιός είχε καταφέρει να μολύνει πάνω από 250.000 υπολογιστές παγκοσμίως και μεταξύ άλλων ανάγκαζε το Facebook να αλλάζει διαρκώς τις ρυθμίσεις ασφαλείας.
Μετά τη σύλληψη των δύο χάκερς, στο Facebook έκαναν πάρτι και πλέον ευχαριστούν ανοιχτά την ΕΛΑΣ και ειδικά την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που κατάφερε να τους εντοπίσει.
Συγκεκριμένα το Facebook έγραψε:
«Το να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις τελευταίες απειλές είναι μια πολύπλοκη εργασία, και ο Lecpetex ήταν ένα ιδιαίτερα επίμονο κακόβουλο λογισμικό. Ελπίζουμε ότι αυτό το παράδειγμα θα καταδείξει ότι η συνεργασία μπορεί να είναι χρήσιμη και παραγωγική στο να διακόψουμε τη δράση τέτοιων προγραμμάτων, ιδιαίτερα όταν οι εγκληματίες μεταχειρίζονται κακόβουλα πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες για να επιτύχουν τους στόχους τους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Προϊστάμενο της Ελληνικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά την διερεύνηση αυτού του κακόβουλου λογισμικού.
Όταν καταπολεμούμε κακόβουλα προγράμματα όπως ο Lecpetex, μαθαίνουμε περισσότερα για τις τεχνικές κακόβουλου λογισμικού - και εφαρμόζουμε αυτή τη γνώση απευθείας στα συστήματα μας, για να βοηθήσουμε τους χρήστες της πλατφόρμας μας να την χρησιμοποιούν ασφαλέστερα και με μεγαλύτερη προστασία».

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου