Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

                                  2
Σε καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ θα προβούν τις επόμενες ημέρες τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΠΑΣΙΔΙΚ μαζί με την παρουσία του εκπροσώπου της Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ
 Μετά την ομιλία του Προέδρου του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. και τις τοποθετήσεις αρκετών ομιλητών, αποφασίστηκε παμψηφεί η έναρξη διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσουν στην καταγγελία της σύμβασης των μελών τους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ως μόνο μέσο αντίδρασης στην προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας να αντιληφθεί την κοινή λογική! Αντίστοιχη δέσμευση εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ. Ως εκ τούτου διαμορφώνεται κοινό μέτωπο όλων των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων με συντονισμένη δράση.
 Αποφασίστηκε να ενημερωθεί το Υπουργείο για αυτή την απόφαση καθώς επίσης ότι το συντονιστικό όργανο των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων θα περιμένει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας οι οποίες θα ικανοποιούν την αδιαπραγμάτευτη θέση ότι, κάθε εξέταση που πραγματοποιείται, να αποζημιώνεται (αξιοποιώντας τις προτάσεις που έχει ήδη αποστείλει η ΠΑΣΙΔΙΚ από τις αρχές Ιουλίου και στις οποίες ακόμη δεν έχει δώσει απάντηση ο κ. Βορίδης ), ενώ παράλληλα το ίδιο αυτό διάστημα η κοινή επιτροπή που δημιουργήθηκε θα συλλέγει τις εξουσιοδοτήσεις των μελών και των δύο ενώσεων, σε εκτέλεση των οποίων, η επιτροπή, θα προβεί στην καταγγελία των συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
   Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνουν συνεννοήσεις με εκπροσώπους της ΠΟΣΙΠΥ για την μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα αυτής της πρωτοβουλίας, μια που διαφαίνεται ότι έχει ωριμάσει η ίδια επιλογή μ’ αυτή των μελών μας και στα μονήρη εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά και πυρηνικής ιατρικής).
Το σκεπτικό των εκπροσώπων των διαγωστικών είναι ότι αφού ο ΕΟΠΥΥ είναι αυτός που έχει την ευθύνη του ελέγχου των παραπεμπτικών, όταν αυτά είναι νόμιμα και έγκυρα οφείλει να τα αποζηλιώσει σύμφωνα με την υπάρχουσα σύμβαση.
Μέχρι τώρα, το Υπουργείο εκβίαζε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη ότι όποιος δε συμφωνήσει με τους νόμους που βάζουν για... τα κουρέματα των αποζημιώσεων θα του πάρουν τη σύμβαση. Τώρα, οι ίδιοι επιχειρηματίες βλέποντας ότι το παιχνίδι αυτό δε βγάζει πουθενά, αποφάσισαν οι ίδιοι να βγουν επιθετικά και με καθολική συμμετοχή να κάνουν μονομερή καταγγελία της σύμβασης και να μην εξυπηρετούν, πλέον παραπεμπτικά ΕΟΠΥΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου