Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Ιουλίου 27, 2014

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΕ Ν.ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΙ

Μέσα σε ένα κλίμα αλληλεγγύης και μία ανάγκη να επαναστατήσουν απέναντι στο άδικο, Αμερικάνοι και Γάλλοι διαδήλωσαν την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα, ενάντια στην αιματοχυσία της Γάζας και υπέρ του παλαιστινιακού λαού.




Υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας, 3000 διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους γύρω από την Times Square, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες και κρατώντας πλακάτ που καταδίκαζαν την πολιτική του Ισραήλ και τη στάση των ΗΠΑ.

"Προσπαθούμε να σπάσουμε την πολιορκία και να δώσουμε ένα τέλος στην αιματοχυσία στην Παλαιστίνη. Θέλουμε μόνο να ζήσουν σαν άνθρωποι" αναφέρει ο Ramsay Jamal, Αμερικανός με παλαιστινιακές ρίζες, που ήρθε να διαμαρτυρηθεί μαζί με τον οκτάχρονο γιο του στους ώμους.




Την επόμενη μέρα, χιλιάδες πολίτες έχουν κατακλύσει την πλατεία του Παρισιού Place de la République, διαδηλώνοντας ενάντια στον πόλεμο και στην αιματοχυσία στη Γάζα, που μετρά μέχρι τώρα πάνω από 950 νεκρούς Παλαιστίνιους, στην πλειονότητά τους αμάχους. Η αστυνομία έχει απαγορεύσει τις διαδηλώσεις για το συγκεκριμένο λόγο, αλλά αυτό ελάχιστα πτοεί τους Γάλλους.




Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την τεράστια επιτυχία που είχαμε με τον τουρισμό φέτος, παρότι από αυτό θα ωφεληθούν λίγοι επαγγελματίες σχετικοί με τη βιομηχανία του τουρισμού, άντε να βρουν και προσωρινή δουλειά άλλοι λίγοι, ενώ ότι βάλει στα ταμεία της η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει στο λαό καμία ελάφρυνση.
Από την άλλη, οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται σε καλοκαιρινή διάθεση διακοπών και αυτά που συμβαίνουν δίπλα τους δεν τους αγγίζουν. Αλλά θα μου πείτε εδώ δεν ασχολούνται με αυτά που συμβαίνουν στους ίδιους και κάθονται με ηρεμία και δέχονται 5 χρόνια τώρα έναν συνεχή βιασμό άνευ προηγουμένου και δεν αντιδρούν, με την Γάζα θα ασχολούνται τώρα. Αν δεν είμαστε εμείς λαός άξιος της τύχης του τότε τι είμαστε?


ΠΗΓΗ: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου